Ocena kierowcy - Fiat Punto Grande Punto Hatchback 5d
39 tys. km
Okres użytkowania:
3 lata
: ogromne wętrze.
Auto godne polecenia - nie patrzcie na opinie o Fiatach! Spróbujcie sami! Nie ma się czego bać! W rodzinie mieliśmy już niemieckie, japońskie i francuskie i te \"najgorsze\" włoskie wcale nie odbiegają. Może trudno uwieżyc, ale to prawda!
Mogłoby być lepiej - brakuje paru koników!
Chyba trochę brakuje 6.
Jak na razie nic nie zaskoczyło mnie in minus.
Do przodu ok! A do tyłu, kto nie potrafi jechać na lusterka (zresztą bardzo duże) ten może mieć problemy - szczególnie z widocznością \"po przekątnej\". Ale cóż taka lina nadwozia.
Bardzo mało schowków - w porównaniu z poprzednim modelem. Nawet schowek w podłokietniku nie ratuje sytuacji. A co do przycisków to raczej można się przyzwyczaić. Na plus sterowanie radia z kierownicy.
Nie można narzekać choć jak dla mnie trochę długo trzeba czekana ciepło ;-)
Kierowca i pasażer z przodu - moim zdaniem - nie mogą narzekać,ale pasażerowie z tyłu już niestety tak.
Jeśli przekroczymy pewną magiczną liczbę na \'blacie\" to niestety robi się trochę za głośno.
Miasto zimą - niema za co chwalić, miasto latem może być, trasa zimą i latem bardzo ok. Ceny przeglądów jak na razie dyktuje Fiat, więc n co się zdecydowałeś/łaś to masz, a naprawy jak na razie mnie pomijają i oby tak dalej - a koledzy mówili mi, że fiat to bardzo awaryjne auto.
Na tle konkurencji wypada jakże korzystnie - no i materiały użyte do wykończenia w końcu nie są takie fiatowskie ;-)
NIC o czym wart by napisać!
J.W.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 8v 77KM 57kW