Ocena kierowcy - Fiat Punto Grande Punto Hatchback 5d
4 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
: Bardzo pewne prowadzenie
Jestem bardzo zadowolony z samochodu. Moim zdaniem jest bardzo ładny, świetnie się prowadzi, ma nie zły (dosyć dynamiczny i oszczędny) silnik, bardzo obszerne i dobrze wykonane wnętrze, wyposażenie też nieco lepsze niż u konkurencji. Samochód jest jeszcze nowy więc usterki mnie nie męczą, jednak mój ojciec jeździł już 8 Fiatami (teraz stilo) i na żadnego nie narzekał więc jestem raczej spokojny. Krótko mówiąc jest to samochód dla ludzi kochających jeździć, bo naprawdę punto daje ogromną radość z jazdy
to moje pierwsze auto więc 77 km wystarcza, jednak nie zaszkodziłoby kilka koni więcej. Po pewnym przebiegu dynamika silnika się poprawiła.
Trochę krótki 5 bieg, nie źle się zbiera nawet przy 60km/h jednak juz przy 100km/h jest ok 3000 obr/min. brakuje 6 biegu, poza tym bez zastrzeżeń
W tej kategorii grandzik jest bardzo mocny! Prowadzi naprawdę bardzo dobrze, po prostu klei się drogi, a przy tym nie jest przesadnie twardy i jest wystarczająco komfortowy
Duże lusterka - Duże tylne słupki
Remis
Bez zastrzeżeń, wszystko pod ręką
Sprawuje się dobrze
Grande, i wszystko jasne
(troche mniej miejsca niż w stilo ojca ale to nie ta klasa, w segmencie b raczej bez konkurencji)
silnika praktycznie nie słychać, nawet przy wyższych prędkościach można swobodnie rozmawiać
jestem zadowolony w mieście pali niecałe 7 litrów, raczej nie jeżdżę w kapeluszu (18 lat), na trasie z Żywca do katowic udało mi się osiągnąć 4.5 litra prędkości 90-100km/h i oczywiście wszystkie ograniczenia respektowałem :)
w dwóch pierwszych kategoriach (kto tak podaje spalanie?) podaje miasto
Bardzo konkurencyjne ceny przy dobrym wyposażeniu
jak narazie problem z blue&me (nie zawsze działa mikrofon) i stuki w tyle samochodu. Gwarancja
Cisza
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 8v 77KM 57kW