Ocena kierowcy - Fiat Punto Grande Punto Hatchback 5d
Okres użytkowania:
2 lata
: Wyposażenie
Układ elektryczny
: Sparciałe kable w przelotkach drzwi potrafią popalić bezpieczniki.
Jest kilka niedociągnięć jak to w Fiatach, ale są to małe bolączki z którymi można sobie szybko poradzić i nie są na tyle poważne, aby unieruchomić auto.
Silnik nie jest kapryśny. Tak jak pisali poprzednicy.. lubi wysokie obroty i dopiero wtedy dostaje drugie życie. Silnik pozwala. A dość szybkie wyprzedzanie.
Skrzynia fajnie zestopniowana. Jedyne co może wkurzać to to, że wsteczny czasami ciężko wbić, ale to norma w tej skrzyni.
Jest okej. Nie mam większych zastrzeżeń. Moje Punto daje radę na kołach 205/45/17
Auto jest piękne, ale jakoś lakieru jest fatalna. Wystarczy byle liść aby zrobić mikrorysę. Szczególnie czarny lakier ciężko utrzymać w dobrej kondycji.
Słupek A i C jest o wiele za szeroki..bardzo często przez chwilę nieuwagi można się na coś nadziać.
Klima w moim egzemplarzu jest na poziomie 3+/5. W Mondeo MK3 o wiele lepiej chłodziła. Ogrzewanie 3/5 - tak jak grzeje przy pokrętle na Max w Punto to u mojej narzeczonej w Corsie C grzeje na połowie skali.
Da się przyjemnie prowadzić. 6 bieg pozwala na spokojną jazdę bez hałasu. Głośno zaczyna się robić od 130km/h
Części stosunkowo tanie. Auto nie powinno zrujnować budżetu przeciętnego Kowalskiego
Auto kupiłem za 9tys z instalacją LPG. Jak za ten rok z takim wyposażeniem to moim zdaniem śmieszne pieniądze.
Przez 30tys km 0 poważnych usterek. Jedna z poważniejszych to pęknięty alternator.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 95KM 70kW