Auto jest ładne i wygodne i na tym koniec jego zalet reszta to tandeta w najlepszym czyli włoskim wydaniu.
Cichy, mało elastyczny oraz na mało dynamiczny, lekko klekotliwy.
6 biegów przełożenia dobrane nawet dobrze.
Nieźle trzyma na zakrętach, ale przy ostrym hamowaniu dziwnie kołysze i ucieka na boki.
Słupki przednie zasłaniają pole widzenia, ogromne lusterka boczne.
Pomysł z dźwignią wycieraczek głupi, tak jak i ze światłami "długimi"
W miarę bezproblemowo odparowuje i chłodzi wnętrze.
Jak na tą klasę nie jest źle chociaż bagażnik średniej wielkości.
Dobrze wyciszony jazda 160 km/h nie jest uciążliwa dla ucha.
średnie zużycie paliwa to około 7,5 l /100 km uważam, że to sporo biorąc pod uwage pojemność silnika jego moc i osiągi.
Za te pieniądze mogłem jednak kupić niemieckich czy japońskich konkurentów, ale miałem już parę fiatów i aut niemieckich w swoim życiu, postanowiłem zaryzykować.
Ostatni mój fiat. - Ciągle palą się diody to od poduszek, to od wtrysku to od akumulatora, czasem od skrzyni biegów. Nie działąją też poprawnie wycieraczki i system spryskiwania - gdy pierwszy raz myłem samochód wyszło pełno niedoróbek montażowych, oraz lakierniczych - na Polskę wysyłają chyba najgorsze dziadostwo nie mające prawa się sprzedać gdzie indziej w Europie.
Ostatni mój fiat, z włoskich rzeczy to tylko moda, zapachy i jedzenie na pewno nie ich "technika" bo jak nazwać wymianę przekładni kierowniczej, skrzyni biegów i 2 szt. amortyzatorów oraz drążków kierowniczych do przebiegu 3000 km?!?! słownie trzy tysiące kilometrów! Fotele rdzewieją na szynach!!! co z tego, że usunięto to na gwarancji? Straciłem czas pieniądze i satysfakcję z zakupu.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 95KM 70kW