Jestem od wielu lat wyznawcą aut z Wolksburga i Inglostad a takze odwieczna milosc: auta z Bawarii :) Gdyby to auto nosilo znaczek ktorejs z tych marek dalbym ocene maxymalna:)
Panda VAN-Nie wiem czy ma to jakies znaczenie (może jakieś zamulone silniki wstawiają?) ale jezeli chodzi o elastyczność to tragedia-wyprzedzanie naprawdę jest niebezpieczne tym autem; rozpędzanie się ze startu zresztą też; brakuje momentu podczas podjzdów pod górkę. Jeżeli chodzi o kulture pracy to nie mam zastrzeżeń-jest ok. Prędkości max. także ok - ok 140-150 km/h bez większych oporów.
Doskonałe ulokowanie lewarka; skrzynia dobrze pracuję, dość miękko, w miare krótkie skoki drążka, czasem zgrzytnie-ale ogólnie jestem b. zadowolony
pierwsze wrażenia-zawieszenie doskonałe :) Jednak po dłuższym użytkowaniu stwierdzam, że w ciasnych zakrętach przód trochę wyjeżdza; autko się przechyla; skacze na poprzecznych nierównościach; dośc twarde-ale to lubię więc jest to jednoczesnie zaleta-ogólnie auto prowadzi się pewnie, łatwo i jest dośc przewidywalne
nie ma co narzekać - dośc dziwnie jeżeli chodzi o tył auta ale ogólnie ok.
wszystko pod ręką; jak na tak małe auto miejsca z przodu wystarczająco-trochę przeszkadza środkowa kolumna ale nie należy przesadzac też w narzekaniu na nią.
Szybko osiąga temp. roboczą; dobry system przewietrzania kabiny
Należy pamiętać że to naprawdę małe auto-jeżeli weźmiemy to pod uwagę to nikt nie powinien narzekac a tylko chwalić. Dzięki wysokiej pozycji za kierownicą ma się uczucie przestronności-naprawdę dobrze:) Mówię tutaj tylko i wyłącznie o przedniej części kabiny.
jest ok.
dośc dużo pali - boirąc pod uwage dynamike to spalanie wrecz niedpouszczalne ok. 8l/ 100km lpg - podobnie benz. ale z drugiej strony - szybko jeżdzę:)
Nie wiem czy kupilbym dla siebie takie auto w tej cenie - pewnie poszukalbym cos uzywanego z dobrym silnikiem tdi-ale mysle ze ten co go kupil nie jest zawiedziony jezeli chodzi o samo autko:)
na razie padłatylko lampka podświetlająca prawą czesc deski-wczesniej uzytkowalem Seicento i ogolnie nie bylo zle wiec moze tutaj tez bedzie dobrze?
jw