: silnik ,super osiagi przy niewielkim apetycie na paliwo*(* przy jednej osobie dojezdzajacej do pracy xD)
Przeniesienie napędu
: Sprzeglo,za slabe jak na 75KM,radze nie zalowac kasy przy wimianie na markowe
drugie auto w rodzinie,nie slodze tutaj,gdyz znam gabaryty tego samochodu ,po drugie jest to kolejny Fiat ktorego uzytkuje malzonka,super silnik Multijet oraz argonomicznosc,idealene do jazdy miejskiej (funkcja City)oraz 2 osobowe wypady za miasto,dla 4 polecam cos wiekszego ;)seryjne opony za wysoki profil,zmiana na nizszy i inny samochod,
silnik dynamiczny ,dla pelni szczescia dla mnie powinien byc 1.4L ...u mnie po przebiego 100k polecial czujnik przeplywu powietrza, a po wymianie..padl egr,zalozylem po regeneracji-koszt 140zl i smiga,nalezy zwrocic uwage na czystosc ukladu dolotu powietrza oraz paliwo..jak to w dieslu
skrzynia biegow, raczej nie mam zastrzezen, jak to w Fiacie,kto mial to wie o czym mowie
auto lekko podsterowne..ale to w Fiatach typowe, przy \"przepisowych\" predkosciach OK.ABS podczas hamowania za szybko wkracza do akcji,ale moze u mnie jest tak tylko ;) Polecam na polskie drogi zmiane opon z \"orginalow\" 165/70/R14 na rozmiar 175/65/R14 i o \"niebo\" lepiej.
jak dla mnie zawsze troche mnie drazni przedni slupek ,troche utrudnia podczas skrecania ..a podczas cofania pozostaja lusterka i intuicja ;)
jak na ta klase samochodu wszystko na swoim miejscu
w tym segmencie przecietnie,jak to w Fiacie...lubi zaparowac podczas deszczu,grzeje i chlodzi dobrze,mnie brakuje filtra pylkowego w klimie
jak na gabaryty samochodu miejsca sporo,oczywiscie z przodu wystarczajaco..ale z tylu raczej kanapa dla dzieci
w tej klasie, dalem \"dobrze\"
w wiekszosci uzytkuje zona,jak na moja jazde,to powiem,ze wszystkie opinie na temat Fiatow ,ktore slyszalem,to brednie, samochod spisuje sie jak inne w tej klasie ,nie ma z nim wiekszych problemow podobnych do innych marek,sam go naprawim wiedz widze, jego zuzycie paliwa oraz ceny i czestotliwosc napraw zalezy od jego uzytkowania przez wlasciciela...i jak dla mnie, na to nie ma bata ;) pozdr
jak dla mnie cena nowych rocznikow,za wysoka,ale tyle z tego ,ze o tym napisze ;)silnik
w granicach normy,slabe mocowanie tylnej polki bagaznika
przy przebiegu 90k polecial docisk sprzegla ,troche dziwne..zazwyczaj wysiada tarcza
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V Multijet 75KM 55kW