: Bardzo dobra jednostka .Nic dodać nic ująć , po prostu udał się FIAT-owi ten model silnika.
: Wachacze - wymieniłem już 2 razy
: Reflektory - muszę wymienić bo padły silniczki
Przeniesienie napędu
: Sprzęgło - nie wytrzymuje więcej niz 80 000 km
Mały, zgrabny, szybki i dynamiczny samochód służący jako transport do pracy . Szczególnie podoba się mojej żonie, która ceni go za wysokie siedzenie i wspomaganie kierownicy "CITY".
Silnik 1,3 multijet to świetna jednostka jak na tak małe autko. Trzeba bardzo uważać na paliwo lub wymieniać często filtr paliwa , bo pompo-wtryskiwacze są bardzo czułe na brud .
Nie miałem problemów z biegami , a drążek jest wg mnie w najlepszym miejscu.
Jeżeli chodzi o zawieszenie to trzeba uważać na części zamienne ( nie wiem od czego to zależy, ale na oryginałach przejechałem mniej kilometrów niż na zamiennikach )Dobrze trzyma drogi , a że autko trochę cięższe niż benzyna 1.1 to dlatego lepiej się trzyma i nie podskakuje na wybojach.
Dla mnie OK , ale czasami słupek przedni przeszkadza i trzeba się nagimnastykować
Lewarek dźwigni biegów , oraz przełączniki pod ręką . Byłaby piątka , ale tylna klapa bagażnika mogła by się otwierać z wewnątrz.
Słaby wentylator , zbyt głośna praca wentylatora
Jak na tak małe autko OK. Mam 185 cm wzrostu i nie mam problemów z przestrzenią dla kierowcy. Tylne siedzenia można przesuwać , więc albo wygoda , albo bagażnik .
Czasami nie słyszę ,że mam silnik DIESLA . Ogólnie na małych prędkościach jest OK . Gorzej po przekroczeniu 120 km/h szum powietrza jest zbyt głośny .
Jak na osiągi które ma ten silnik , mój styl jazdy , oraz to że codziennie do pracy w 4 osoby jeździmy to średnia 4,2 l to niezły wynik.
Udało mi się na trasie zejść poniżej 4 litrów Bielsko-Biała - Warszawa , ale wtedy nie przekraczałem 100 km/h
Kupiłem jako używanego 2 latka i nie żałuję zakupu.FIAT bardzo się ceni za dodatki , dlatego wypasione wersje są zbyt drogie, a tanie nie wystarczająco doposażone., ale polecam wersje lepiej wyposażone i oczywiście z silnikiem MultiJet.
Żarówki szybko się przepalają , kierownica zbyt szybko się ściera.
Wahacze, Sprzęgło , Reflektory.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V Multijet 75KM 55kW