Ocena kierowcy - Fiat Panda II Hatchback 5d

corwin, 12 lat temu
Silnik 1.2 MPI 69KM 51kW
Rok produkcji 2003
Fiat Panda II Hatchback 5d 1.2 MPI 69KM 51kW 2003-2010 - Oceń swoje auto
Inne : mam nadzieje że bezawaryjność, na razie jest dobrze :)
Karoseria : blacha w niezłym stanie chociaż w ukrytych miejscach wychodzi niewielka rdza
Zawieszenie : nasze polskie drogi :| częste chocicaż niedrogie wymiany końcówek drążków i łączników stabilizatora
Inne : jest dobrze :) dbaj o Pandę a ona zadba o Ciebie :)
jestem zadowolony z autka, niedługo mnie czeka wymiana rozrządu i to mam nadzieje największy wydatek na najbliższe długie lata :) po mieście sobie świetnie radzi, robiąc trasy po 500km wspominam kadecika i jego duuuuzo wygodniejsze fotele ale za to małym spalaniem autko odpłaca :) edit: po dłuższym czasie użytkowania zmieniam na lepiej niż doskonale, w cągu prawie 3 lat na naprawy dałem ok 2000zł (tylko to co się zużywa, niestety amorki też tutaj były) ale za to ceny części rekompensują ich częstsze wymiany. Szkoda, że nie jest to kombi z silnikiem 1.4 100hp (ale panda) bo wtedy była by już bajka ale jeszcze z jednym dzieckiem, bagażami i dwoma rowerami na dachu bez problemów pozwala na podróże po Polsce :)
zdecydowanie lepszy silnik niż w nowszych wersjach (np z 2007r.) którym również miałem okazję dużo pojeździć: bardziej elastyczny, lepiej ciągnie od dołu, prawie jak stary dieselek :) a i na wysokich sobie ładnie radzi ;) 6500 dopiero odcięcie ale do 4500 bardzo ładnie wyprzedza
całkiem całkiem dobrze, chociaż mam czasami odczucia jakby skrzynia była z papieru zrobiona :|, innych zastrzeżeń nie mam edit: tylko gałka na drążku zmiany biegów kleju wymaga bo ucieka :D
nieźle się trzyma drogi ale części ma delikatne, stabilizatory na szczęście niedrogie ale chyba co 10 tyś będzie trzeba wymieniać :| edit: po wymianie amorków i wahacza jest jeszcze lepiej niż po zakupie, na szczęscie części nie są drogie więc serwis nie boli
trochę słupki przednie szerokie ale i tak jest bardzo dobrze :)
niestety w swojej wersji nie mam regulacji wysokości siedziska w fotelu kierowcy i troche mi tego brakuje ale pozostałe elementy są na piątke :)
co to są zaparowane szyby? 2 minuty po odpaleniu auta już przyjemne cieplo rozchodzi się po kabinie w chłodne dni, przy siarczystych mrozach trochę dłużej trzeba poczekać ale też sobie radzi (jak w ogóle można jezdzić z zaparowanymi szybami, przerażają mnie niektórzy kierowcy, a wystarczy dwie minuty na parkingu autko na nadmuchu zostawić i już wszystko czyste i dużo bezpieczniej), po wymianie filtra kabinowego jeszcze lepiej
hmmm, auto jest małe i nie ma się co za wiele spodziewać, ale i tak jest w miarę wygodnie, tych krótszych się ładuje do tyłu, całkiem małych w bagażnik i można jechać :) 2 osoby z tyłu jest przyjemnie, przy trzech już nie jest to wygodna jazda. ważne że rowerki na dach się mieszczą
auto jest całkiem nieźle wyciszone, nie słychać za mocno muzyki na zewnątrz :D poza tym sam silnik jest bardzo cichy, nie polecam wersji bez obrotomierza, nie wiadomo kiedy silnik zgaśnie :)
nie jest to dieselek hdi co to sie w 3 litrach zmieści ale jeśli ktoś lubi podziwiać przyrodę to 80 na godzinę i mamy niewiele ponad 4 litry :) części nawet tanie i póki co się nie psują, pod tym względem jest bardzo dobrze :) edit: po 40tys od zakupu dalej koszty serwisu niewielkie
nowe szybko traci na wartości, za niewielkie pieniądze można mieć całkiem fajne miejskie auto :) gdyby były wersje kombi to bym nie musiał już zmieniać auta ;D
padło podświetlenie pokręteł nadmuchu, nie wymieniam bo żaróweczka pewnie złotówke a koszt wymiany ponad 100, poza tym jeszcze się nic nie zepsuło :)
jak do tej pory nie miałem poważniejszych awarii, olej wymieniam systematycznie, leje paliwo sprawdzone (niestety droższe ale spalanie leci w dół wtedy :) ) i mam nadzieję, że bezawaryjnością się za to Paździoch odpłaci :D edit: niestety wspomaganie raz działa a raz nie, pdobno naprawa w ASO to ok 1200 zł i jest to typowe dla pandy po 120 tysiącach km ale niestety musi poczekać na swoją kolej

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 MPI 69KM 51kW [l/100km]

5,4
4,6
7,3
4,2
Fiat Panda II Hatchback 5d

Cenimy Twoją prywatność

Autocentrum.pl należy do grupy Wirtualna Polska Holding. Kliknij "AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU", aby wyrazić zgodę na korzystanie w Internecie z technologii automatycznego gromadzenia i wykorzystywania danych oraz na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez Wirtualną Polskę, Zaufanych Partnerów IAB (872 partnerów) oraz pozostałych Zaufanych Partnerów (402 partnerów) a także udostępnienie przez nas ww. Zaufanym Partnerom przypisanych Ci identyfikatorów w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, które wskazujemy poniżej. Możesz również podjąć decyzję w sprawie udzielenia zgody w ramach ustawień zaawansowanych.

Na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody Wirtualna Polska, Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy będą przetwarzać Twoje dane osobowe zbierane w Internecie (m.in. na serwisach partnerów e-commerce), w tym za pośrednictwem formularzy, takie jak: adresy IP, identyfikatory Twoich urządzeń i identyfikatory plików cookies oraz inne przypisane Ci identyfikatory i informacje o Twojej aktywności w Internecie. Dane te będą przetwarzane w celu: przechowywania informacji na urządzeniu lub dostępu do nich, wykorzystywania ograniczonych danych do wyboru reklam, tworzenia profili związanych z personalizacją reklam, wykorzystania profili do wyboru spersonalizowanych reklam, tworzenia profili z myślą o personalizacji treści, wykorzystywania profili w doborze spersonalizowanych treści, pomiaru wydajności reklam, pomiaru wydajności treści, poznawaniu odbiorców dzięki statystyce lub kombinacji danych z różnych źródeł, opracowywania i ulepszania usług, wykorzystywania ograniczonych danych do wyboru treści.

W ramach funkcji i funkcji specjalnych Wirtualna Polska może podejmować następujące działania:

1. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł
  2. Łączenie różnych urządzeń
  3. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie
  4. Aktywne skanowanie charakterystyki urządzenia do celów identyfikacji

Cele przetwarzania Twoich danych przez Zaufanych Partnerów IAB oraz pozostałych Zaufanych Partnerów są następujące:

1. Przechowywanie informacji na urządzeniu lub dostęp do nich
  2. Wykorzystywanie ograniczonych danych do wyboru reklam
  3. Tworzenie profili w celu spersonalizowanych reklam
  4. Wykorzystanie profili do wyboru spersonalizowanych reklam
  5. Tworzenie profili w celu personalizacji treści
  6. Wykorzystywanie profili w celu doboru spersonalizowanych treści
  7. Pomiar efektywności reklam
  8. Pomiar efektywności treści
  9. Rozumienie odbiorców dzięki statystyce lub kombinacji danych z różnych źródeł
  10. Rozwój i ulepszanie usług
  11. Wykorzystywanie ograniczonych danych do wyboru treści
  12. Zapewnienie bezpieczeństwa, zapobieganie oszustwom i naprawianie błędów
  13. Dostarczanie i prezentowanie reklam i treści
  14. Zapisanie decyzji dotyczących prywatności oraz informowanie o nich

W ramach funkcji i funkcji specjalnych nasi Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy mogą podejmować następujące działania:

1. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł
  2. Łączenie różnych urządzeń
  3. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie
  4. Aktywne skanowanie charakterystyki urządzenia do celów identyfikacji

Dla podjęcia powyższych działań nasi Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy również potrzebują Twojej zgody, którą możesz udzielić poprzez kliknięcie w przycisk "AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub podjąć decyzję w sprawie udzielenia zgody w ramach ustawień zaawansowanych.

Cele przetwarzania Twoich danych bez konieczności uzyskania Twojej zgody w oparciu o uzasadniony interes Wirtualnej Polski, Zaufanych Partnerów IAB oraz możliwość sprzeciwienia się takiemu przetwarzaniu znajdziesz w ustawieniach zaawansowanych.

Cele, cele specjalne, funkcje i funkcje specjalne przetwarzania szczegółowo opisujemy w ustawieniach zaawansowanych.

Serwisy partnerów e-commerce, z których możemy przetwarzać Twoje dane osobowe na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody znajdziesz tutaj.

Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać wywołując ponownie okno z ustawieniami poprzez kliknięcie w link "Ustawienia prywatności" znajdujący się w stopce każdego serwisu.

Pamiętaj, że udzielając zgody Twoje dane będą mogły być przekazywane do naszych Zaufanych Partnerów z państw trzecich tj. z państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Masz prawo żądania dostępu, sprostowania, usunięcia, ograniczenia, przeniesienia przetwarzania danych, złożenia sprzeciwu, złożenia skargi do organu nadzorczego na zasadach określonych w polityce prywatności.

Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że pliki cookies będą umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W celu zmiany ustawień prywatności możesz kliknąć w link Ustawienia zaawansowane lub "Ustawienia prywatności" znajdujący się w stopce każdego serwisu w ramach których będziesz mógł udzielić, odwołać zgodę lub w inny sposób zarządzać swoimi wyborami. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz w polityce prywatności.