Samochód który świetnie spisuje się w miejskim tłoku choć i na trasie jazda jest nim wygodna. Na tak niewielkie auto kostruktorom udało sie wygospodarować zaskakująco dużo miejsca. Ogólnie po przejechaniu przeze mnie 20tkm samochód spisuje sie bardzo dobrze.
Silnik pracuje bez większych problemów, zapala w każdych warunkach.
Naprawdę zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Bardzo dobrze zestopniowana co przy w miarę elastycznym silniku 1.2 pozwala na wygodną jazdę i nie trzeba zbyt często sięgać po dźwignię. Biegi wchodzą bezproblemowo. W porównaniu z Fiatem Cinquecento i Seicento ( które posiadałem) jest duza poprawa.
Nic nie klekocze i nie dudni, aż sie czasem zastanawiam czy jadę Fiatem bo w Seicento niestety od początku hałasowało zawieszenie. To w Pandzie mogłoby być trochę sztywniejsze.
Nie jestem zbyt wysoką osobą, i szukałem samochodu z dobrą widocznością. Pod tym względem Panda też wypada dobrze chociaż fotele mogłyby być trochę nizej osadzone.
Bardzo dobra, wszystko blisko i pod ręką chociaż wolałbym aby przyciski sterowania szybami były na drzwiach a le to kwestia gustu.
W Fiacie Seicento ogrzewanie działało lepiej i nie miałem problemów z zaparowanymi szybami a w Pandzie bywa różnie być może dlatego że jest to większy samochód.
Pryestryeń z przodu na 5 a z tyłu na 4.
Przy niskich prędkościach bardzo dobre dopiero powyżej 120 km/h szum powietrza i hałas silnika stają sie trochę dokuczliwe. W Seicento (1.1) było o wiele gorzej.
Spalanie mogłoby być trochę niższe jak na tak nie wielki silnik. O ile latem jest nieźle to zimą w mieście potrafi spalić nawet 8 litrów/100km.
Wszystko byłoby świetnie gdyby Fiat nie żądał za swój produkt tak wygórowanej kwoty. Zdecydowanie kupiłbym ten samochód jeszcze raz ale za max 25000 zł a nie za 33000 które za niego dałem.
Na razie żadnych problemów być może dlatego że przebieg jest nie duży.
Jedynie wezwanie do stacji ASO w lipcu 2006 na bezpłatną wymianę centralki ABS.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 MPI 69KM 51kW