Wadą konstrukcji jest również brak tylnych nadkoli, przez co łatwo growadza sie zanieczyszczenia i wilgoć przy tylnym zawieszeniu. Również brak dzielonej tylnej kanapy jest dużym minusem. Podczas jazdy trzeszczą plastiki ale można sie przyzwyczaić.
Łatwo traci moc przy zmniejszaniu obrotów. Dość elastyczny.
Dotychczas bez problemów. Usytuowana w dobrym, poręcznym miejscu.
Na razie radzi sobie z tragicznymi drogami w naszym kraju, choć mimo usilnych staran, czasami ląduje w dziurze...
Widoczność dobra. Troche za szerokie przednie kolumny, można nie zauważyć pieszego na pasach.
Twarde fotele, po dłuższej podróży cierpną plecy i boli tyłek. No ale w końcu Panada to nie auto lux...
Wciąż zaparowane szyby i o ile przednie łatwo odparować o tyle tylne już nie w sposób. Ogrzewanie bez zastrzeżeń, szybkie nagrzewanie kabiny.
Jak na małe auto dużo przestrzeni dla kierowcy jak również dla pasażerów. Dla mnie auto trochę za wysokie, niepotrzebnie tyle przestrzeni nad głową.
Moim zdaniem jednym z atutów auta jest bardzo cicha praca silnika.
Auto jeszcze nie gościło na przeglądzie wiec nie wiem jaki to wydatek. Zużycie paliwa w normie.
Auto przecietne. Ale w tej klasie cenowej (pomijając wyprzedaże roczników w super cenach) moim zdaniem lepsze od konkurencji tj. matizów, sparków, thalii czy loganów. Wyprzedaże roczników to już zupełnie inna relacja. Zwłaszcza aut koreańskich.
Zaparowane przednie reflektory, piszczący wentylator na pierwszym biegu. Zauważyłem również wycieki oleju co zamierzam oczywiście zgłosić na najbliższym przeglądzie. Tylne drzwi czasami musze potraktować jak w maluchu, z trudem sie zamykają. Od jakiegoś czasu piszczą hamulce.
Poważniejszych usterek na razie brak.
- zużycie paliwa dla silnika 1.1 MPI 54KM 40kW