Ocena kierowcy - Fiat Panda II Hatchback 5d

dorota_rabczewska@tlen.pl, 18 lat temu
Silnik 1.1 MPI 54KM 40kW
Rok produkcji 2003
Fiat Panda II Hatchback 5d 1.1 MPI 54KM 40kW 2003-2010 - Oceń swoje auto
w tej klasie samochodów Panda jest doskonałem samochodem miejskim, na trasie też przyjemnie się podróżuje, doskonały samochód dla rodzinki 2+1 ALE NIE WYMAGAJMY ZNOWU CUDÓW!!! Chyba najbardziej udany model FIATA!!!! Z tego co wiem od znajomych pracujących w serwisach - mało jest napraw. Ale to moje zdanie i moich znajomych :)
silnik jak na tą pojemność sprawdza się i w warunkach miejskich jak i na trasie, żadnych problemów z odpalaniem nawet przy -28 st C, warto wlać do silnika olej lepszy np. 5-40, w niskich temperaturach silnik pracuje jak traktorek póki się nie rozgrzeje
biegi bardzo elastyczne, duża ergonomia przy wrzucaniu, poprostu bez zarzutu, jedynie wsteczny jest jakiś taki mułowaty, ale na szczęście jeździmy do przodu
bez zastrzeżeń, dobrze się prowadzi, sprawdza się na różnych typach dróg, po 20 000 km była wymiana wahaczy w ASO, podobno wada ukryta roczników 2003
bez zastrzeżeń, słupki nieco szerokie z przodu, ale mnie osobiście wogóle to nie przeszkadza
moim zdaniem im droższy model tym wszystko lepiej wycackane, mam wersję aktual i uważam, ze wszystko jest jak najbardziej pod ręką i na miejscu - wysoka ocena
kultura pracy nawiew i ogrzewanie bez zarzutu - jedyna wada to głośny wentylator, był wymienany w ASO po 10 000 km
jak na ten samochód tej klasy, to brakuje miejsaca z tyłu, zwłaszcza kiedy dziecko siedzi w foteliku a z przodu siedzą wysokie osoby, niestety dziecko ma mało przestrzeni wtedy na nogi i opiera się buciorami o tył foteli
prawie nie słychać silnika tym bardziej kiedy gra radio, troszkę głośniej jest przy 140 km/h do 130 spoko!!!, głośna praca w niskich temperaturach do momentu rozgrzania jednostki silnikowej
w mieście 7-7,2 l/100km niezaleznie czy lato czy zima (trochę dziwne ale tak jest)!, na trasie 5,2 przy średniej prędkości 100-120 km/h wg mnie zużycie ciut poniżej niż podają w instrukcji
samochód powinien kosztować 24-25 tyś PLN za tyle go w sumie kupiłam, cena podchodząca pod 30 tys. pln to już przesada
10 000 km - wymiana wentylatora, 20 000 km - wymiana 2 wahaczy - sami oceńcie, daję 3- wszysko w ramach 2 letniej gwarancji
brak poważnych usterek jak na razie
Dziennik kosztów dla Fiat Panda II Hatchback 5d 1.1 MPI 54KM 40kW
6,8