Jestem bardzo zadowolony. W zasadzie panda jezdzi zona ale ja czasem tez z przyjemnoscia wsiadam za kierownice. Za takie pieniadze nie dostanie sie nic lepszego. Sprawdzone konstrukcyjnie i niezawodne rozwiazanie plus dobry montaz i przemyslane projektowanie dobrze wroza autku.
Silnik sprawia wrazenie slabszego niz jest a to za sprawa dobrego wyciszenia chociaz i bardzo dlugich przelozen skrzyni biegow. Czuc jednak wyrazna roznice na niekorzysc pandy w stosunku do grande punto 1,4. Kultura pracy na bardzo wysokim poziomie.
Poreczny lewarek zmiany biegów. Zdarza sie ze 4 ciezko wchodzi ale auto ma dopiero 2 tys. km i w ASO powiedzieli, zeby zrobic pare tysiecy i jesli dalej tak bedzie to ewentualnie przyjza sie temu. Przelozenia dlugie co dobrze wplywa na spalanie. Sprawdzone!
Cicha praca zawieszenia ale autko ciut za miekkie. Z drugiej strony komfortowe na dziurawych drogach i w miescie. Ulkad kierowniczy pracuje leciutko, na parkingu mozna krecic jednym palcem.
Lepszym autem pod tym wzgledem nie jezdzilem. Jest super.
Za daleko korbka do opuszczania szyb i nieco za nisko lewarek od hamulca recznego. Poza tym doskonale.
Szybko sie nagrzewa (w poronwnaniu do seicento 900) i klimatyzacja tez juz miala okazje sie spradzic. Test wyszedl bardzo pozytywnie.
Jak na tak male autko jest rewelacyjnie. Mam 192 cm wzrostu i po 300 km jazdy nie czuje zmeczenia. Nie przeszkadza,jak inni pisza, szeroka konsola srodkowa a nogi mam dlugie. Na szerokosc tez rewelacyjnie. Do bagaznika wchodza 3 torby turystyczne a ma on tylko 205l. Jest za to ustawny i foremny. Duzy plus za przestrzen. Wsiadanie do auta to sama przyjemnnosc, wysiadanie rowniez. Do GP sie wpada, do pandy sie wsiada ;-)
Silnik cichutko, zawieszenie cichutko, nic nie stuka i nie trzeszczy i przeszkadza jedynie szum wiatru oplywajacego kanciaste nadwozie pandy ale to powyzej 120km/h.
Wczoraj zrobilem trase (290km z czego 120 km autostrada z predkoscia licznikowa miedzy 120 a 130 km/h) i spalil 1 niecale 14 litrow a wiec srednia na dosc szybkiej trasie okolo 4,8 l. Silnik jeszcze nie \"ulozony\" a wiec jak dla mnie to rewelacja. Dlugie przelozenia skrzyni biegow robia swoje.
W sam raz.
Na razie nic bo autko nowe.
Jak wyzej
- zużycie paliwa dla silnika 1.1 MPI 54KM 40kW