co z tego ze jest to dobrze skonstruowany maly samochod skoro jest ekstremanie awaryjny...odradzam wszystkim pande..szkoda nerwow i pieniedzy..
kupilem nowa pande majac nadzieje iz fiat poprawil w ostatnich latach jakosc i awaryjnosc swoich samochodow co do awaryjnosci to niestety srodze sie pomylilem.. Sam silnik jest cichy i dosc zrywny nie liczac piatego biegu ktory jest zbyt dlugi przez co calkowicie brak na tym biegu dynamiki
skrzynia na piatke biegi wchodza lekko i precyzyjnie a drazek zmiany biegow jest pod reka
sztywne zawieszenie daje pewnosc na zakretach lecz niestety troche trzesie..
widocznosc super
jak dla mnie wszystko jest na swoim miejscu
ogrzewanie zima przecietne pozatym cieple powietrze musi byc caly czas skierowane na przednia szybe bo ta mocno paruje
jak na male auto jest ok nawet z tylu mozna wygodnie podrozowac i jest miejsce na nogi
wyciszenie dobre jedyne co troche przeszkadza to szum powietrza przy wyrzszych predkosciach
srednio 6 to chyba norma dla takich samochodow..
wentylator dmuchawy ogrzewania piszczacy od nowosci...wymiana na gwarancji
samochod jest teraz szosty raz w serwisie w ciagu roku... raz byl nawet lawetowany..oczywiscie wszystko na gwarancji..czy moze byc gorzej? Piaty raz jest usuwana usterka ktora powoduje gasniecie silnika podczas jazdy wymieniona zostala pompa paliwa okablowanie czujnik wolnych obrotow i sam nie wiem co jeszcze bo juz mnie to nie interesuje nie jestem mechanikiem
- zużycie paliwa dla silnika 1.1 MPI 54KM 40kW