: styki, połączenia, kostki... do czyszczenia !
I tak jestem zadowolony - w porównaniu do Favoritki którą jeździłem wcześniej to SUPER auto !
Nie ma co za wiele oczekiwać po takim motorku... Dosyć mała elastyczność, żeby się dobrze zebrał trzeba go wkręcić na wyższe obroty. Niezbyt równa praca przy obrotach z zakresu 800-1300. Przy pełnym obciążeniu można zapomnieć o wyprzedzaniu. Ja używam auta do dojazdu do pracy a nie do street racingu więc nie przeszkadza mi to.
Biegi wybiera się dobrze, nie haczą. Mimo sporego przebiegu żadnych luzów na lewarku.
Dobre tłumienie nierówności. Zawieszenie pracuje bardzo cicho. Widać, że Fiat wziął sobie do serca narzekania właścicieli Sieny/Palio na zawieszenie , w moim modelu - Palio2 nie ma absolutnie żadnych luzów.
Bardzo grube przednie słupki - to największa wada.
Ja nie narzekam - wszystko w zasięgu ręki, rozmieszczone z sensem.
Silnik bardzo szybko osiąga temperaturę pracy a co za tym idzie - w kabinie szybciutko robi się ciepło :) Niestety z chłodzeniem jest gorzej - latem dmuchawa musi pracować min. na 2 biegu , niestety wtedy bardzo szumi.
W moim poprzednim aucie - Favoritce - miejsca było o wiele więcej... mało miejsca na nogi dla pasażerów jadących z tyłu. Plus : pojemny bagażnik!
Jestem zadowolony - w aucie jest bardzo cicho, silnik dopiero powyżej 4000 obr. zaczyna być uciążliwy :)
Zużycie Pb - nie wiem, tankuję co 2 miesiące kilkanaście litrów.
Zużycie LPG - dla mnie rewelacja, średnio pali 7,5 l przy mojej dosyć ciężkiej nodze.
Ja naprawdę niewiele zapłaciłem za 5-letnie auto - mimo sporego (140000 km w momencie kupna) przebiegu. Gdyby tylko poprzedni właściciel bardziej dbał o niego - tapicerka, fotele itp. - byłoby super, bo do mechaniki i blachy nie mogę się przyczepić. Poza tym - tanie części !
Niestety słabą stroną mojego auta jest elektryka - śniedziejące styki gdzie tylko się da. Efekt - ´znikający´ rozrusznik, światła itp.
W 5-letnim aucie to spora przesada. Poza tym strzelające ograniczniki dzrwi, luźne zawiasy itp.
Na szczęscie nie miałem jeszcze poważnej awarii.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 60KM 44kW