BOBRE KOMBI dla małego biznesu i jako auto rodzinne.jeśli ma wszystko co powinien i dba sie o przeglądy JEST NIEZAWODNY. zaletą PRZESTRONNY bagażnik. Dobrze trawi długie trasy jak i jazdy po mieście. POLECAM
silnik 75-cio konny jest troche słaby jak na kombi, choć do normalnej eksploatacji zupełnie wystarcza.cichy w dolnym zakresie obrotow,ponad 3000 staje sie hałaśliwy.mało elastyczny,lubi miec "swoje obroty"
nie miałem problemów,krótki pierwszy bieg.
troche mało stabilny w zakrętach,nieposłuszny na sliskim, ważne aby mieć dobre opony tak na lato jak na zimę.hamulce biorą równo-mogą być.słabe elementy gumowe.
dobra, regulacja światel z przodu,światla przeciwmgielne ok.szyba z przodu szybko sie oczyszcza, nie paruje,niestety nawet przy 4 osobach w srodku parują boczne szyby z tyłu na drzwiach.
deska rozdzielcza raczej dobrze zaprojektowana, wszystko czytelne i dobrze podswietlone nocą oprucz regulacji świateł, dobry dostęp do przecisków i pokręteł, schowek przeciętnych rozmiarów,
ogrzewanie calkiem dobre, nie sprawiło mi kłopotów. wentylacja raczej kiepska z przodu-może być a z tyłu- prawie wcale jej nie ma. źle dobrane obroty dmuchawy, która bardzo głośno pracuje
siedzenia z przodu dobre a miejsca nie brakuje( mam 190 cm wzrostu), z tyłu troche ciasnawo, niezbyt szeroki samochód,przestrzeń nad głowami wystarczająca, można powiedziec, że dość wygodny.ZASADNICZA ZALETA TO WSPANIAŁY, OBSZERNY BAGAŻNIK z płaską podłogą, idealny przy zaladunku ciężkich przedmiotów.
przy normalnej jeździe tak do 120km/h nawet cichy, potem coraz głośniej/wiadaomo/,kwestia przyzwyczajenia i może być.
przy oszczędnej i delikatnej jeździe może być ekonomiczny, serwis ogólnie dostępny, ceny częsci raczej nie wysokie.
jako nowy to drogi.../szybaka utrata wartości- o czym sam się przekonałem/, myśle że warto go kupić jesli mało używany. cena z salonów jest BARDZO !!!!!!
po 43.000 wymiana niektórych elementów gumowych zawieszenia, normalne przeglądy okresowe i związane z tym wymiany częsci i płynów.
NIGDY NIE NAWALIŁ !!!!!!
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 103KM 76kW