Na pierwsze auto może być tylko trochę za duże, nigdy mnie nie zawiódł, zawsze szybko odpala w zimę, moja wersja to "bieda edition" :D brak klimy wspomagania elektrycznych szyb i poduszek powietrznych, posiada u mnie instalacje gazową i strasznie czuć spadek momentu silnika(spada elastyczność silnika) przy przyśpieszaniu np z 50 do 60 na 4 biegu, ale jeżeli chodzi o mocniejsze przeciągnięcie obrotów :P to na gazie tylko trochę gorzej się zbiera
Pancerny silnik, nie do zaje****a :) , te 71 koni na papierze wystarcza do poruszania się po mieście, daje radę z ruszaniem z pod świateł w miarę przyzwoitym czasem :), duży minus za spalanie ( spokojnie w mieście 15l/100km gazu)
Według mnie skrzynia ma dobre przełożenia, 85km/h na 2 biegu jest dobrym wynikiem :D
Nie jest rewelacyjny do dużych prędkości, przynajmniej u mnie są małe bicia na kierownicy przy prędkości około 140km/h ale to głównie na nierównej nawierzchni, w moim modelu akurat brak wspomagania,
Ruda niestety bierze :(
Dobra widoczność do przodu jak i do tyłu
U mnie brak klimy tak to może być, w zime grzeje w lato wieje :)
Wystarczająco miejsca dla czterech osób
Nie jest najgorsze, przy 100km/h jest OK
Cena za części bardzo niska :)
Za cenę 2000 zł można wyrwać palio weekend 1.6 16v z gazem i ful wypasem(klima,el.szyby,wspomaganie)
Przede wszystkim uszczelka pod głowicą, ale całe szczęście samochód nie reaguje na to, oprócz ubywającego płynu w chłodnicy, i dochodzi do tego alternator który już nie trzyma napięcia, pod obciążeniem (światła, wentylacja na 3 biegu) do nawet 12,6V, i oczywiście nieszczęsna rolka napinająca pasek rozrządu ( aktualnie siedzi rolka od bodajże golfa 3 i dobrze się na razie spisuje )
raz było wymieniane łożysko dociskowe sprzęgła, oraz poduszki silnika