: mimo, rys na lakierze, aż do powierzchni podkładu karoseria nie łapie ani grama rdzy. W tej cenie nie ma konkurencji.
Układ hamulcowy
: z lewej strony z przodu prawy klocek zużywa się bardziej niż inne
: układ chłodzenia trzeba często odpowietrzać, nieszczelności na nagrzewnicy
: ani grama rdzy!!!!!! - samochód 8 letni nie garażowany
Samochód nie wymagający specjalnej troski a przy tym jest tani w eksploatacji.
Silnik bardzo wytrzymały - przejechałem nim ponad 100 km ze wskazówką temp. na maxa , mechanik się dziwił temu, że uszczelka pod głowicą nie szczeliła. (jak się okazało zapowietrzony by ł układ chłodzenia - mimo że w zbiorniku płynu chłodniczego było full to po odpowietrzeniu układu dolałem jeszcze 5L (nie paraflu tylko tańszego - jeździ do dzisiaj).
Silnik elastyczny - ronda czasem pokonuje na 3 biegu przy 35 km/h.
Zużycie oleju wynosi chyba 0 ml /100km - raz na 15000 km doleje pól literka MOBILKA półsyntetyka.
raz na tydzień problem z włączeniem trójki.
powyżej 20 km/h nie włączysz pierwszego biegu
samochód płynie jak łajba po wzburzonym morzu ale nie wiele się psuje, a części są tanie.
Przednie słupki zasłaniają ludzi wchodzących na pasy w czasie skrętu w prawo. Reszta okej.
duży bagażnik!
Grzanie i nawiewy działają bardzo sprawnie. Wentylator jednak trochę hałasuje. Układ wentylacyjny pow. 80 km/h zaczyna huczeć, ale nie wiem co jest przyczyną - kiedyś tego nie było.
ok!
powyżej 120 km/h robi się głośno i mało komfortowo.
ceny napraw - niewielkie, omijać ASO szerokim łukiem.
Jeśli chodzi o spalanie to w okresie ostatniego roku (dokładnie przeliczone rachunki) spalił 7,14 L/100 km . 70% trasy pokonywana jest w mieście
prawdopodobnie jeżdżę na dziurawej nagrzewnicy - non stop słyszę jakby się woda w niej przelewała (siorbanie, syczenie itp._, no i muszę częściej dolewać płyn do układu chłodzenia. Poza tym nic nie szwankuje, może poza tym że plastiki zaczynają trzeszczeć.
ZAWSZE ODPALA nawet w najbardziej tęgie mrozy.
Nigdy nie stanął w trasie, jak wcześniej wspomniałem nawet na przegrzanym silniku pokonałem ponad 100km i nic się nie stało.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 73KM 54kW