Wspaniałe ale niedoceniane auto. Polecam malkontentom przejechać się tak z 30-50 km. Myślę ,że wtedy spojrzą realniej na to auto. A wygląd ? Sprawa gustu i tego, że rzadko ogląda się auto jak nim kierujemy :)
Auto z zamontowanym chipem - 137 KM i 280 Nm - pozwala naprawdę na wiele. Warto, naprawdę warto włożyć chipa - ale polecam renomowanych tunerow.
Skrzynia praktycznie bez zarzuty - jedynie wsteczny wchodzi czasami cięzko - ale w instrukcji jest napisane - że po włączeniu sprzegła 2 sekundy odczekać. Dziwne trochę - ale skuteczne.
Nie sądziełem że tak dobrze może trzymać się drogi. Naprawdę nie jest przesadą to co stwierdzili w TopGear, że jeździ jak gokart - znakomite, pewne prowadzenie.
Widoczność do przodu i na boki - znakomita. Praktycznie akwarium. Do tyłu - tu pomogły czujniki cofania.
Widać, że projektowano auto z myślą o podróżujących. Świetnie rozwiązana sprawa foteli (elektrycznie sterowany kierowcy) oraz możliwości składnia, przesuwania ich itd. Minusik za to, że na 1/3/5 utrudniony dostęp do włącznika klimatyzacji.
Nie mogę praktycznie narzekać. Klima z regulacją temperatury to nie klimatorink ale daje radę. Nawiew skuteczny, odczuwany również z tyłu.
Tutaj nie może być innej oceny. Przestrzeni dla 4 osoób - więcej niż w innych Vanach. Dla 6 - da radę ale staje się już wtedy mniej komfortowe. Jednak dla 2 rodziców i 4 dzieci - idealne i przemyślane.
Nie narzekam do 120 km/h. Powyżej też nie jest źle, ale przy 140 - 150 słychać opływające powietrze.
Przy założonym chipku spalanie spadło o ok.5 %. Komputer pokazuje średnie spalanie na trasie ok 6,3 litra. Jestem mile zaskoczony.
Spore rabaty - można znaleźć zadbane wersje w naprawdę dobrych cenach. Polecam.
Praktycznie nic się nie dzieje - opinie o Multipli u mechaników są bardzo dobre poza jedną sprawą - switch otwierający tylną klapę (elektromagnes). Potrafi się zacinać. Rozwiązanie - poprowadzić wyłącznie (zwykły przełacznik stykowy) w okolice deski rozdzielczej.
Nic się nie dzieje. Wszystko w najlepszym porządku
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 JTD 110KM 81kW