: Przestronne i naprawde dobre auto jak na fiata...
: obicie tylnych drzwi przez kamienie ,rant
Układ elektryczny
: zawsze coś najchętniej usunął bym ją z auta do minimum
Auto godne polecenia
Silnik oceniam na 5+,praca,kultura to jest coś co VW a zwłaszcza 1,9 tdi (miałem taki w audi A4 głośny)może tylko pomażyć.Jeżeli chodzi o elastyczność,to jest trochę gorzej,ale wiadomo gabaryty trochę inne.Podsumywując silnik i komfort w tej klasie nie ma konkurencji.
Biegi wchodzą dość płynnie,ale lata robią swoje dwumasa+sprzęgło już po wymianie 1.350zł trochę zabolało ,ale jak to się mówi kto nie smaruje nie jedzie.
Auto naprawde trzyma się drogi,pomimo że jest wysokie,trudno mówić o precyzji WRC ,ale daje radę.
Przecierz to jest akwarium na kołach.
Dwa wózki spacerowe w bagażniku.Dwa foteliki na tyle,żona ,teściowa i gdybym nie był żonaty jest jeszcze jedno miejsce...
Jak jest +30 to potrzebuje trochę czasu żeby schłodzić do +21 duże szyby robią swoje.Nawiewów ci jest u nas pod dostatkiem i jak trzeba dogrzać zrobi to.
3+3 to jest dobre rozwiązanie,musze przyznać,że podróż nawet długa,nie robi wrażenia na kierowcy.Fotel z przodu służy jako podłokietnik ciężko podróżować w komplecie z przodu,są MTL z lodówką pośrodku.
Jak na te gabaryty jest dobrze,nie męcząco.
Trasa 5,8 miasto 6,2 klimatyzacja + autostrada około 7l.Ja trafiłem na dość zaniedbaną MTL.Zgubiła mnie chęć posiadania tego auta i tak,srzynia biegów dziurawa,termostat i wiele innych pierdół,za które jestem sam winny.
Za 10 tyś ciężko znaleźć tak wyposażone wozidełko:)
Noi tutaj się zacznie,nie wiem czy to moja MTL miała tyle drobnych usterek dlatego że jest fiatem, czy dlatego że była zaniedbana.Ale z perspektywy czasu myślę że to drugie.Bo po usunięciu istniejących niepowracają stare.
Dla osób które chcą kupić to auto warto ,ale na pewno nie pierwsze lepsze z brzegu,najlepiej zaprzyjaźniony mechanik pomoże w wyborze najlepszego.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 JTD 110KM 81kW