: Jak na ten rocznik to karoseria w bardzo dobrym stanie !
Układ elektryczny
: ciężko odpalał
Fiat Multipla--auto to bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło,dużo miejsca w środku, ciche, jak dla mnie wielki plus, że drążek skrzyni biegów znajduje się przy kierownicy oraz 3 fotele z przodu.
Jak na tą chwile nie miałem większych problemów z mechaniką natomiast po rozeznaniu się stwierdzam, że części nie są aż takie drogie. Dostęp części nowych i używanych bezproblemowa.
W moim aucie skrzynia biegów sprawuje się całkiem przyzwoicie, nie mam problemu z tzw. włożeniem któregokolwiek biegu. Biegi wchodzą delikatnie.
Jak dla mnie autko prowadzi się bardzo dobrze.
"Ładnie" trzyma się drogi i dobrze radzi sobie w zakrętach. Zawieszenie jest dość sztywne.
Co do widoczności to jest bardzo dobra, duże szyby w tym aucie to jest piękna sprawa dla kierowcy. Natomiast wielki plus za tak duże lusterka.
W moim aucie nie ma klimatyzacji tylko nawiew.
Natomiast jest on o niebo lepszy niż jak miałem w Oplu Astrze. Jestem mile zaskoczony.
Trzeba przyznać, że przestrzeni z przodu jak i dla pasażerów bardzo dużo co jest wielkim plusem tego auta. Natomiast mniejsza jest pakowność bagażnika ale jak jest się sprytną osobą i z tym można sobie poradzić.
Jeżeli rozchodzi się o silnik to jest bardzo dobrze natomiast mogłoby być lepsze wewnątrz auta-kabina. Suma sumarum jestem zadowolony.
Moja Multipla jeździ na PB + LPG=więcej na LPG co wychodzi taniej. Ciężko mi określić jakie ma spalanie PB. Sądzę, że jest dobrze.
Uważam, że za te pieniądze co kosztuje to auto to jakość jest bardzo dobra co nie znaczy , że mogłaby być lepsza.
Jak na tą chwilę nie miałem żadnej usterki.
Co do poważniejszych usterek to miałem kłopot z uszkodzonym czujnikiem położenia wału i tylko tyle.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 103KM 76kW