Wypada znakomicie. Auto za śmieszne pieniądze, tanie bardzo w utrzymaniu, duże i pojemne, zrywne i całkiem estetycznie wyglądające. Jeżeli ktoś(jak np. ja) przełamie jakiś stereotyp krążący o Fiacie to będzie z niego bardzo zadowolony. No i absolutnie zero rdzy na tym aucie.
No tutaj bardzo miłe zaskoczenie bo silnik pracuje naprawdę wspaniale. Rzędowa 5 daje radę w mieście i na trasie daje dużo przyjemności z jazdy i nie jest męcząca a wyprzedanie na 5 nie sprawia żadnego problemu. Jedynym uciążliwym mankamentem jest dzwoniący łańcuszek na pompie oleju ale trzeba nauczyć się z tym żyć i nie polecam wymiany bo za 20 tysięcy znowu to samo. Ja w rok zrobiłem ponad 40 tysięcy i zero awarii.
Było by bdb gdyby nie ta strasznie krótka i mulasta 1, która średnio sobie radzi przy starcie z taką masą. Pozostałe biegi są naprawdę elastyczne i bardzo dobrze spełniają swoją rolę.
Nie zachwyca i jest twardy ale za to śmiesznie tani w naprawach, Wahacz kompletny nowy można dostać za 85 zł i na 3 lata starczy. Pozostałe elementy dużo tańsze.
Jak to w kombi. Grube słupki czasem przeszkadzają ale nie ma co marudzić. Szyba przednia i tylnia są dość duże więc wszystko dobrze w tej kwestii.
Wszystko pod ręką wygodnie w zasięgu.
W zimie nieco długo się nagrzewa ale jak się nagrzeje to ciepło dmucha prawidłowo. Szyby trochę parują ale trzeba mocno grzać i szybko zejdzie.
Tutaj naprawdę nie ma na co narzekać, każdy ma miejsca pod dostatkiem.Można przewozić zupełnie spore ładunki w bagażniku a po złożonych siedzeniach mamy mini vana.
Najsłabszy punkt tego auta. Słychać silnik, wiatr dmuchający w uszczelki i szpary między drzwi a z tyłu słabe wygłuszenie nadkoli powoduje,ze mamy wrażenie jakbyśmy jechali z otwartym oknem.
Powiem tak. Auto waży niemal 1500kg. Ma silnik 2,4 TD z roku 1996 i w miejskim ruchu przy dużych korkach nie zdarzyło się żeby spaliło więcej jak 8 litrów ropy. W trasie to już w zależności od stylu jazdy ale nie ma dużej różnicy w jeździe z prędkością 100 czy 140km/h. Spalanie oscyluje w trasie na poziomie 6 do 7 litrów przy ostrzejszej jeździe.
Bezkonkurencyjny.
Plastiki trzeszczą, przepalają się dość często żarówki od świateł i zapieka hamulec ręczny. Poza tym nic mu nie dolega a użytkuje je 2 lata
Zero.
- zużycie paliwa dla silnika 2.4 TD 125KM 92kW