Myslę,że Marea jest dobrym autem biorąc pod uwagę jego cenę zakupu i wyposażenie jakim dysponuje w wersji standartowej.Części zamienne(oczywiscie zamienniki)sa w cenach porównywalnych z innymi autami tej klasy.
Silnik pracuje bez zastrzeżeń,jedynym niewielkim mankamentem jest głośna praca po uruchomieniu zimnego silnika.Poza tym O.K.
Ideał.Biegi wchodzą lekko i pewnie w swoje miejsce.
Auto pewnie trzyma się drogi,aczkolwiek w dziurach jakie występują w naszych drogach słychać stuki w zawieszeniu.
Ogólnie jest O.K;tylko przy cofaniu trzeba nieco bardziej uważać.
Dla mnie bomba.Deska czytelna, delikatnie podświetlana,wszystkie przyciski i wskaźniki na swoim miejscu.Jedyny mankament to brak osobnego zegara nie zintegrowanego z radiem.
Auto bardzo szybko się rozgrzewa,klima działa zadowalająco wymaga jednak pobrania zbyt dużej mocy silnika.
Same zalety.Duże przestronne wnetrze i ogromny wręcz bagaznik.
No z tym nie jest najlepiej.Po przekroczeniu 120km/h słychać głośne podmuchy wiatru.Poza tym plastki z tyłu bardzo hałaśliwe.
Sam nie wierzyłem,że tak duże auto może spalić przy spokojnej jeżdzie w trasie 5,5l ON/100km.Za przegląd po 60.000 km zapłaciłem 700 zł(oczywiście zamienniki)
Za niewielkie pieniądze otrzymujemy przestronne auto bardzo bogato wyposażone i przede wszystkim z silnikiem TD.
Jak na razie musiałem naprawić tylko ABS i elektronikę deski rozdzielczej.
Nie mam o czym pisać.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 100KM 74kW