: Dobry, cich zrywny silnik nie wykazuje wysiłku przy obciążeniach
: Rdza na podwoziu
: wymiana przednich wahaczy co 30-40 tys koszt ok 400 PLN za całosć
Niska cena zakupu i tanie części rekompensuje usterki . W zamian ma się dośc duże i wygodne auto które może sporo przewieźć i jest odporne przewlekłe obciążenia sprawdziłem to niejednokrotnie jadąc przeładowanym. Bogate wyposażenie. Nigdy nie stałem w polu . duża dostępnoćś części ponieważ pasuje wszystko od Bravo/Brava Ogólnie używam to auto od 6 lat i jestem zadowolony
Silnik 1,8 wystarczający przy normalnej jeździe , w miare cicho pracuje .
Brakuje nadbiegu ponieważ \"piątka\" ma wysokie obroty i traktuje sie ją jako normalny bieg do pracy za to łatwo sie wyprzedza bez redukcji.
W zależności od dróg które i tak są u nas dziurawe . Ja jeżdżąc po mieści wymieniam przednie wahacze co 30-40 tys. koszt niedyży ok 250 części + 100 robocizna. tylne mają wymienne sworznie więc jest mniej problemu i dużo taniej
Dobra widoczność dokoła auta, a dla karłów siedzenie jest podnoszone więc sobie poradzą
Wszystko na swoim miejscu.
Słabe ogrzewanie zimą i kiepska klima latem.
Dużo miejsca z przodu dla kierowcy ale mało z tyłu na nogi dla pasażerów
Fiat
Zużycie średnie ale nie ma nic za darmo - dużo może przewieźć więc mało nie może palić. Części tanie ale częsta wymiana drobiazgów.
Patrz wyżej
Dużo drobnych napraw głównie związanych z nieprzystosowaniem tego auta do naszych warunków klimatycznych. U brudasów z Włoch być może nie rdzewieją i nie zacinają sie zamki , wycieraczki itp.
Z poważnych usterek : RDZA po po 10 latach na podwoziu oraz słabe gumy zawieszenia-w zamian wygodna miękka jazda jak są nowe.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 113KM 83kW