Ocena kierowcy - Fiat Marea Weekend

rodzyn01@op.pl, 17 lat temu
Silnik 1.6 16V 103KM 76kW
Rok produkcji 1997
Fiat Marea Weekend 1.6 16V 103KM 76kW 1996-2002 - Oceń swoje auto
świetne auto za dobre pieniądze -za swój egzemplarz dałem 8000 z założeniem gazu sekwencyjnego. Jeżdżę nim na przemian z żoną i oboje jesteśmy bardzo zadowoleni. Auto ładne, praktyczne i o dziwo bezawaryjne. Podchodząc do zakupu wachałem się, wiadomo jaką renomą cieszył (specjalnie użyłem czasu przeszłego) się fiat. Jednak naprawdę przekonałem się do Fiata i gorąco go polecam! Jak na 10 lat nie zauważyłem grama rdzy (chyba ocynkowane nadwozie)! Nie dołozyłem od maja zeszłego roku złotówki do tego samochodu i według diagnosty robiącego przegląd - nie muszę na razie nic robić!
no cóż, żeby jeździć nim dynamicznie, cały czas trzeba wciskać pedał w podłogę. Wiadomo, 144 Nm przy 4000 obrotach na minutę rewelacją przy jej masie i wielkości nie są, ale generalnie do sprawnego poruszania się w każdych warunkach wystarczy.trzeba Pomijając dynamikę, nie można się do czegokolwiek przyczepić. Bardzo dobrze współpracuje z gazem (instalacja sekwencyjna za 2400 zł zakładana w maju 2006 przy przebiego 164000 km).
pomijając wsteczny, który mojej żonie sprawia wiele kłopotu - jest O.K. Biegi są dobrze zsynchronizowane, na dwójce i trójce mozna sobie nawet trochę poszaleć, piątka dostępna już od 60 km/h bez dławienia.
Nic nie stuka, nie puka (jak nan razie - a amortyzatory wymieniane 40000 temu).auto pewnie trzyma się drogi, nie zarzuca tyłem, przy chamowaniu pewnie utrzymuje tor jazdy, nastawienie zawieszenia właściwie jest neutralne - ani miękkie, ani twarde.
pełna widocznośc, a co do wyczucia auta - sprawa wprawy.
jest to jeden z lepszych pod tym względem samochodów jakimi jeździłem (między innymi: vectra A, mondeo 1993, omega A, passat B3, scorpio 1995,corsa B i wiele innych). Wszystko w zasięgu ręki.
Cienko, przy 3 osobach (+żona i dziecko+ja) szyby zaparowane. Pocieszam się tym, że w innych autach było podobnie.
Nic dodać, nic ująć. Wygodnie i ładnie.
Powyżej 120 km/h jest już bardzo głośno. Poniżej bez zastrzeżeń.
Jestem bardzo zadowolony, rekord na trasie to 6,8 l gazu na 100 km. Średnio po mieście mieszczę się w 10l/100 km (gazu oczywiście)
Dobra jakośc za dobrą cenę!
pomijając okrutnie wyglądające klamki (zeszła guma) i to że nie mogę opanować dolnej otwieranej części klapy (cały czas się otwiera po podniesieniu klapy - a propos - może ma ktoś pomysł jak temu zaradzić - rodzyn01@op.pl)
NIC, NIC, NIC

Usterki Fiat Marea