Przeniesienie napędu
: Fajne dynamiczne auto, które dobrze trzyma się drogi.
Auto duże, dynamiczne, ergonomiczne i może się podobać. Jednakże ma mało ekonomiczny silnik i częsta usterkowość może odrzucać.
Nie jest źle, auto w miarę fajnie przyspiesza.
Gdyby nie haczył wsteczny byłoby 5 :)
Auto w sumie nie wychyla się na boki, całkiem fajnie jeździ, jest dynamiczne.
W porównaniu do innych kombi jest nawet lepiej, niż u konkurencji. Parkowanie nie jest żadnym problemem.
Wszystko na miejscu, chyba nic bym nie zmienił :).
Funkcja DEF włącza klimę, nawiew na szyby i grzanie tylnej szyby. Generalnie szybko się nagrzewa i wentyluje, mimo dużej kubatury.
Z tyłu trochę mało miejsca. Kierowca ma bardzo dużo przestrzeni.
I tutaj jest kiepsko. Ciągle coś, jak nie burczące opony zimowe, to urwany tłumik. Może tak trafiłem, ale generalnie z tym jest kiepsko.
Spalanie to dramat, przy tym silniku i tej masie auto powinno mieć co najmniej o 3 litry na 100km mniejsze spalanie. Ceny napraw wcale nie są super.
Auto wcale nie było takie tanie, a wymieniając wszystko to, co wymieniłem wcale nie wyszło mało pieniążków. Za tą kasę mógłbym kupić coś lepszego.
Co chwilę coś: jak nie zacinające się drzwi pasażera to zepsuta klamka bagażnika. Jak już się skończą te problemy, to z klamek schodzi guma, a to też jest denerwujące.
I tutaj trafiłem na kiepski egzemplarz. Wymieniłem uszczelkę pod głowicą, hamulce, zawieszenie, termostat i wiele innych...
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 103KM 76kW