Ocena kierowcy - Fiat Marea Sedan

Fiat Marea Sedan 1.9 TD 100KM 74kW 1996-2002 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : osiągi
Karoseria : korozja na progach
Układ elektryczny : oprogramownie do sterowania silnikiem
Zawieszenie : słaba jakoś przedniego zawieszenia. na naszych drogach co roku do remontu
Kupując ten samochód chyba oczekiwałem czegoś lepszego. Mam go od marca...jak na razie marysia oszczędziła mój portfel tylko 2x1 miesiąc. Wiecznie problemy...to pompa, świece to zawieszenie. Może to wina poprzedniego właściciela, może mam pecha...nie wiem. Obecnie próbuję go sprzedać-może się uda
Silnik całkiem nieźle pracuję, fajnie się zbiera. Niestety jest trochę głośny, zastosowana pompa paliwa i oprogramowania to porażka-co trochę na desce wyskakują jakieś błędy
Jedynka i czwórka trochę za krótka. czasami zdarzają się charczenia podczas wrzucania wstecznego
prowadzi się nieźle, mogło by być nieco trwalsze.
fajne lusterka, dobra widoczność do przodu, tyłu i na boki. Jedyne co to przeszkadza to lewy słupek podczas patrzenia po przekątnej do przodu
wszystko pod ręką, nie mam zastrzerzeń
Przy 3-4-5 osobach wszystkie szyby zaparowane-porażka. plusem jest to, że dość szybko się nagrzewa jak na diesla
jak na takie gabaryty jest ok-w końcu był budowany w oparciu o bravo/a. Przestrzeń z przodu ok, niestety kosztem tyłu bagażnik ok
do 100 jest spokojnie, później zaczynają się schody. Przy 170 szum jak w polskim PKP:)
zużycie nieskie + przedglądy tanie + tylko ceny części i dostęp do nich mógłby być bardziej przyjazny kierowcy
zapłaciłem za niego koło 6 tysięcy...tragedii nie ma, ale poprzednik fiata(espero) kosztował mnie 3.5 tyś. nigdy nie był jakoś łaskawie traktowany i serwis odwiedził 2 razy(pompa i wtryski-wina rzadkiej jazdy na paliwie-miało LPG)

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 100KM 74kW [l/100km]

6,5