Ocena kierowcy - Fiat Marea Sedan

Silnik 1.6 16V 103KM 76kW
Rok produkcji 1997
Fiat Marea Sedan 1.6 16V 103KM 76kW 1996-2002 - Oceń swoje auto
Miłe auto
Pracuje całkiem nieźle. Nie mogę narzekać. Pokonuję nardzo dużo km (50 000 rocznie - codzienny dojazd do pracy). własciwie po 170 000 trza było wymienić jeden wtryskiwacz, termostat pompe wody.
Praca miła.
Po 170 000 wymiana wachacze przód, zestawy gómowe na póosiach, tylne zestawy wymiwnne łożysk w wachaczach. (wlasciwie same elementy odpowiedzialne ze styk auta z polskimi drogami)
Widocznosć ok. Przednie słupki do puki o nich nie przeczytałem to mi nie przeszkadzały
Wszystko pod ręką
Rewelacja. mam i miałem do czynienia z wieloma autami. PS Parowanie przedniej szyby spowodowane jest rozszczelnieniem nagrzewnicy - ktoś o tym pisał
Bardzo wygodne
Przy wyższych obrotach daje o sobie znać motorek
Gaz trasa ponad 8l/100km miesto około 11/100 Cześci w aso b drogie ale można spokojnie zastąpić zamiennikami - jest ich dużo i w rozsądnych cenach
Jak to w autach tego segmentu i wieku pruja sie pierdoły typu zaróweczki podswietlania itp
sprzęgło do wymiany ( ale to to raczej element ścierny wiec kiedyś trzeba sie z tym liczyć) Pękł mi wąż od chłodnicy (ale to jeszcze przed wymianą termostatu króry był uszkodzony

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 103KM 76kW [l/100km]

9,2