1.6 Nie ma co oczekiwać cudów szczególnie w gazie ale jest całkiem nieźle można spokojnie wyprzedzać na 3biegu :). Po kupnie odrazu wymieńcie pasek rozrządu gdyż moze czekać wsa przykra niespodzianka:( a wtedy jak dobrze pójdzie to 1700zł w plecy niestety miałem tego pecha.
Choc pracuje troche ciężko szczególnie jak jest nie rozgrzana, to pierwsze 4 biegi są cąłkiem nieźle zestopniowane, 5 to troche przypomina nadbieg, przydała by sie 6 stopniowa skrzynia ale prz 1.6 siniku ta wystarcza.
Przyzwoity z tym ze jak na polskie drogi za mało wytrzymały, wymieniałem już wchacze z przodu 550zł, amortyzatory i sprężyny 1000zł a teraz czeka mnie wymiana tylnich amorkóa 350zł :) no ale tak to bywa fiaty mają choler.... drogie części zamienne:(.
Widoczność do przodu całkiem całkiem w dyłu szkoda gadać w tylnim lusterku mało co widac, a boczne też nie sa za duże wiec cofanie nie należy do łatwych.
Jak w fiace pomińmy ten temat, a radio szkoda gadać.
Całkiem niezłe szczególnie jak sie ma klime automatyczną :) ale głośnośc działania porównywalna ze suszarka :(.
Całkiem nieźle z tyłu można spokojnie siąść w 2 osoby w 3 jest toche gorzej ale można jeździć :).
Nie za dłośno jest nawet oki :)
Jeśli macie przerobiony na gaz da sie jeździć spalanie około 10-11l jeli nie to nie polecam jeździć na benzynie.
Jak w fiacie.
Fiat !!!!
Ojjj kiepsko, dokłaniejszy opis przy siniku i zawieszeniu.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 103KM 76kW