: pierwszy fiat kiedy go sprzedawałem miał 498000km przebiegu, kupił go znajomy bo znał auto, teraz samochód ma coś ponad 500000 i nie ma dalej z nim problemów i to cały czas na gazie!
: Regulator ciśnienia paliwa - usterka ciężka do zlowalizowania, jak się okazuje.
Auto oceniam bardzo dobrze, bo jestem bardzo zadowolony z samochodu. i chociaż ma kilka niedoróbek, na tyle ile ja jeżdżę jest to auto niezastąpione
Silnik w \"porzo\". Daje wrażenie lepszego (mocniejszego) niż jest w rzeczywistości.
Przeciętna. zdarza się haczenie, przy szybszej zmianie biegów...
Auto dobrze się prowadzi, ale zbyt \"mocne\" wspomaganie troszkę utrudnia jazdę z większymi prędkościami.
Nie można mieć zastrzeżeń, chociaż to i owo można by poprawić.
Nie mam większych zastrzeżeń do ergonomii auta.
Ogzrewanie jest przeciętne. Przy sprawnym układzie, przy jeźdżie poza miastem i otwartym grzanu na \"ful\" w aucie nie idzie się spocić.
Dużo miejsca jak na takie auto. O ile moje dziecko siedzące za mną w foteliku może sobie swobodnie opuścić nóżki, o tyle w większej Octavi tego dokonać nie mogło.
Dobre, kiedy auto było nowe było rewelacyjne, ale z czasem stało się w środku głośniej i nie mówię tu o \"świerszczach\" spod deski.
Zużycie paliwa całkiem rozsądne, ale dużo zależy od kierowcy i jego nogi. Naprawy w miarę tanie, dostępność części rewelacyjna.
Za parę tysięcy złotych kupujemy samochód, który świetnie jeźdżi, dobrze wygląda, nie jest tak zjeżdżony i jest kilka lat młodszy. A usterkowość? Na pewno nie jest uzależniona o d marki, ale od dwóch czynników: po pierwsze właściciela, a po drugie od warsztatu, który naprawia auto, bo naprawić tanio, nie znaczy dobrze.
Pierwszą Mareą jeździłem na krótkich dystansach (do 50 km) i często psuły się drobiazgi, a to sterownik od szyb, a to coś z zamkiem, a to wycieraczki zastrajkowały. Kiedy zacząłem jeździć dalej problemy się skończyły (albo wszystko naprawiłem). przy drugiej \"marysi\" takich problemów już nie mam, chociaż coś czasami da o sobie znać.
Rocznie robię około 45000km, w sumie już tych kilometrów się zrobiło i podczas używania fiata nigdy nie zdarzyło się, żeby mnie zawiódł, czego nie mogę powiedzieć o innych markach (Skoda i Volkswagen). Może to szczęście, a może mi się takie modele trafiły. Jedną mareę zjeździłem (ale nie zajeźdżiełem), teraz używam drugiej i nie mam z autem problemów.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 103KM 76kW