Ocena kierowcy - Fiat Marea Sedan

HIPEK, 17 lat temu
Silnik 1.6 16V 103KM 76kW
Rok produkcji 1997
Fiat Marea Sedan 1.6 16V 103KM 76kW 1996-2002 - Oceń swoje auto
Karoseria : żadnych oznak korozji mimo 10 lat. lakier w dobrym stanie. jeżeli fiat uważany jest za mało atrakcyjne auto to mój taki nie jest . jestem naprawde z niego zadowolony
Przeniesienie napędu : zerwana linka sprzęgła
nie mam zastrzeżeń do silnika. pracuje równo i ogólnie całkiem w porządku
wymieniałem linke od sprzęgła (stara się urwała ) poza tym ok
wspomaganie dobre. układ jezdny w całości precyzyjny. nic nie stuka nic nie puka nie ściąga.
zbyt szerokie słupki przednie. ale to tylko i wyłącznie kwestia przyzwyczajenia.
w porównaniu to opla omegi którym jeżdźiłem przed fiatem to ideał !!! Wszystko czytelne i na swoim miejscu. logicznie rozplanowane. moim zdaniem (i wieli innych) jedno z najładniejszych wnętrz z lat 90.
bez uwag
mnóstwo miejsca zarówno z przodu i z tyłu. dobra regulacja przednich foteli. wygodna i dobrze wyprofilowana tylna kanapa.
chcarakterystyczny ale nie uciażliwy wydech. na pewno nie jest głosny. w środku przy wysokich porędkościach głośno. generalnie jest dobrze.
z własnego doświadczenia w cyklu mieszanym - miasto i pozamiejski jeżdżać codziennie nią do pracy ok 60 km/h spaliła mi 6,80 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wynik bardzo dobry !
za te pieniądze - dobry eybór
kilka drobiazgów wymaga zrobienia. ogólnie rzecz biorąc jezeli dbasz o auto (standardowa wymiana zużywających się elementów) to bezproblemowo jeździsz !
nie stwierdziłem

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 103KM 76kW [l/100km]