: Super silnik Fiata M-Jet 2 oszczędny, mocny i dynamiczny.
Jego stylistyka jest przepiękna muskularna. Samochód może się podobać mimo tylu lat na karku więc cieszę się że go posiadam i nigdy go nie sprzedam chyba że będę musiał.
Silnik M-Jet 2 jest zarąbisty. W rzeczywistości ma 150 a nie 140 i na dodatek jest bardzo oszczędny. Spalanie rzędu 5,6 l w trasie jest super wynikiem jak na te gabaryty. Sprawdziłem na niemieckiej autostradzie V-Max poszedł 200 Km/H a 100 osiągnąłem w 10,2 s.
Skrzynia jest bardzo precyzyjna. Biegi wchodzą łatwo i nie haczą. Jestem bardzo zadowolony z tej skrzyni a dzięki niej bo ma 6 przełożeń jest silnik ekonomiczny.
Powiem tak. Samochód ma bardzo komfortowe zawieszenie i nie nadaje się na szybkie pokonywanie zakrętów. Ale dziur w ogóle nie czuć i tej masy. Nie ma tragedii w komfortowym zawieszeniu ale nie nadaje się na serpentyny.
Powiem tak. Widoczność jest dobra ale wiadomo to gigant więc kobiety będą miały problem z parkowaniem. Ja jedynie bym poprawił to że czujniki parkowania w standardzie powinny być z przodu.
Ogromne schowki to jest to z czym kojarzy się Fiat. Ogólna liczba to 140 l czyli prawie tyle co w Mini więc jest czym się pochwalić. Wyświetlacz z radiem jest pod ręką jak i inne przyciski więc ergonomia jest na 1 miejscu.
Ogrzewanie jest super. Klimatyzacja 3 strefowa to jest to nie wszystkie Vany mają te rzeczy a w nim jest w standardzie. Więc to oceniam na 6 ale tu takiej oceny nie ma.
Duża kolumbryna to i duże wnętrze. Przestrzeni jest co nie miara więc co tu dużo mówić. Ogromny bagażnik, w środku ogrom miejsca nawet dla 7 osób więc rządzi.
Jak na silnik diesla uważam że jest bardzo cichy i bije na łeb silniki Francuskie czy Niemieckie. We wnętrzu jest bardzo cicho więc długie trasy będą bardzo komfortowe.
Naprawdę jestem w ogromnym szoku. Silnik 2.0 M-Jet 2 140 nie dość że w rzeczywistości ma 150 koni to spalanie ma mniejsze od tego co podaje producent. Jestem bardzo zadowolony z Fiata, jestem miłośnikiem tej marki a jak zobaczyłem Freemonta to się mi bardzo spodobał. A jak go nabyłem to jeszcze bardziej mi się podoba.
Powiem szczerze że za cenę jako nowy 140000 zł jest wart każdej złotówki i każdego grosza jak na to co oferuje to konkurencja się chowa. Nigdy bym nie zamienił na np. : Citroena C4 Grand Picasso.
Nie znalazłem.
Nie znalazłem.