Samochód dobry, jeżdżę nim jako drugi właściciel w jednej firmie. Mało awaryjny, a w tej firmie dba się o samochód jednak nie zbyt przesadnie (nie raz przekroczy się np. km jeśli chodzi o zmianę oleju.) Trzeba pilnować oleju (niektóre lubią brać), jedno ducato w naszej firmie jest już po remoncie bo kolega tego nie pilnował. Niezłe spalanie i dynamika nawet przy prędkościach autosradowych żędu 140km/h-150km/h spalanie nie przeracza 14l/100km no ale nie wozimy dużych ciężarów do około 500kg. Na długie trasy dla kierowcy w miarę wygodne, ale dla pasażera siedzenie bardzo nie wygodne (jeżeli jedzie się w 3 osoby to pasażerowie komfortu nie mają już prawie żadnego). Dla mnie tak jak piszę za kierownicą w miarę, trochę krótka szyna do przesuwania fotela no ale mam prawie 190cm wzrostu więc mniejsi koledzy się mieszczą bez problemu. Plastiki trzeszczą, na dziurach w miarę ok. Zawieszenie jak na naszą jazdę i drogi po których jeździmy jest dość wytrzymałe, ze 2-3 razy w roku jednak trzeba coś przy nim zrobić, rocznie robimy około 50-60 tys. km. po całej Polsce więc i zawieszenie może się troche wysłużyć. Po około 200tys. km. skrzynia była w remoncie, od razu zrobiono też sprzęgło (około 4-5tys. zł części+robota) Ogólnie polecam ze względu na bezawaryjny silnik, nowoczesne wnętrze, większą przestrzeń na nogi niż np w masterze, dynamikę no i przyzwoite spalanie.
Silnik bezawaryjny.
Dobrze zsynchronizowana, ale z jakichś przyczyn poszła do remontu po przekroczeniu 200tys. km. problem z czwórką i brak wstecznego, jakiś pech.
Ok
Duże, świetne lusterka, szyby. Widoczność trochę ograniczają słupku z przodu np. podczas wjazdu na rondo warto się przyjrzeć dwa razy.
Pakowany a przy okazji nie brzydki.
Ok, wiadomo w długiej trasie w kabinie boli głowa, no ale to w każdym dostawczaku jest mała przestrzeń do cyrkulacji powietrza.
Trochę mało jak się ma więcej niż 180 cm, ale w innych jest gorzej.
Nie jest źle, dobrze wcale.
Przyzwoite.
Używanego można kupić w dobrej cenie, nowy jest tańszy od konkurencji, ale mógłby jak na Fiata być jeszcze tańszy lub oferować więcej w standardzie.
Jeżeli w ogóle to pierdoły.
Tylko skrzynia, ale to był jakiś pech.
- zużycie paliwa dla silnika 2.3 Multijet 120KM 88kW