Ocena kierowcy - Fiat Doblo III Van

Silnik 1.6 Multijet 16v 105KM 77kW
Rok produkcji 2010
Fiat Doblo III Van 1.6 Multijet 16v 105KM 77kW 2010-2016 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Ogromny postęp w stosunku do doblo 1 i 2
Zawieszenie : Końcówki amortyzatorów
Inne : Pękające przewody klimatyzacji - wada fabryczna
Brak drogich awarii unieruchamiających auto. Stosunej cena jakość odpowiedni (zależy za ile się kupi) Ja wziąłem zarejestrowany \"z placu\" z rabatem -25% od cennika ale bez przbiegu. Jedyne co i w tym aucie nie pasuje to hamulce. Z tyłu powinny też być tarczowe
Fajny, bezawaryjny. Ciągnie od 1500 obrotów .Naprawdę ekonomiczny. Żadnych zastrzeżeń.
Jedynka i wsteczny słabo wchodzi przy mrozach przez pierwsze 5 minut zanim się olej zagrzeje. Jedynkę można wrzucić dopiero jak auto się zatrzyma! Można się przyzwyczaić bo jedynka ciężarowa więc naprawdę uzywa się tlko do ruszania.
Wyrażny postę do wcześniejszego modelu. Na autostradzie przy 150 dosyć dobrze trzyma się drogi gdzie poprzdni model przy 120 tracił sterowność :)
Do przodu świetnie, do tyłu lipa bo van. Lusterka OK, ale stare bardziej mi pasowały
Nie mam zbyt wielu zastrzeżeń, ale widziałem lepsze rozwiązania
Wentylacja ok, klima silna. Długo nagrzewa się w zimie, jak to ekonomiczny diesel, czyli standard.
Kierowca i pasażer dużo miejsca, wygodny fotel, kierownice można ustawić jak się chce. Super
Dosyć dobre, chociaż to dizelek więc drgania w niskich zakresach obrotów się przenoszą
Zużycie paliwa mistrzostwo - 5litrów średnio, reszta zależy od warsztatu :)
Jestem bardzo zadowolony, kupiłem tanio, jeżdzi tanio sprzedam po 200000 przebiegu i kupie nowego :)
Amortyzatory z tyłu - wyrabiają się końcówki od szybkiej jazdy po wertepach i stukają. Można tak jeżdzić, można też wymieniać lub nie jeżdzić szybko po dziurach.
Filtr paliwa niepodgrzewany Trzeba w mrozy dodawać dodatki do paliwa. Zanim zacząłem dolewać stanąłem raz po przejechaniu 3 kilometrów przy minus 20

On - zużycie paliwa dla silnika 1.6 Multijet 16v 105KM 77kW [l/100km]

5,4