Ocena kierowcy - Fiat Doblo III Van

Doblak, 12 lat temu
Silnik 1.6 Multijet 16v 105KM 77kW
Rok produkcji 2010
Fiat Doblo III Van 1.6 Multijet 16v 105KM 77kW 2010-2016 - Oceń swoje auto
Nie wiem dlaczego niektórzy tak się podniecają silnikiem 1.6 MJT 105KM , dla mnie po 2 latach i 60 000km tym autem , silnik jak silnik-można trochę przycisnąć jak na ten ciężar budy , palił na dotyk przy -25st.C. , dość elastyczny , ale kultura pracy to zwykły klekot i wcale nie taki cichy we wnętrzu.
Kicha, nowy samochód a włożenie biegu 1 i 2 jak w Starze. Podobno tak ma być
Układ jezdny jak na dostawczaka w wersji osobowej dobry.Ale....nowy samochód i wymiana na gwarancji przedniej poduszki zawieszenia a po jakimś czasie zaczęła się odzywać druga, wymiana tylnego amora, rozleciał się.
Do tyłu b.kiepska, przeszkadzają mocno tylne słupki jak i wznoszący się dolny zarys szyb.
Zamarzające w zimie tylne drzwi i klamki,które wtedy łatwo wewnątrz zerwać , katastrofa
Ze względu na gabaryty ciepło/klima takie sobie , z przodu OK
Baardzo duża pojemność , w mojej wersji kombi , bez składania tylnych siedzeń do bagażnika wchodzi wszystko,łącznie z...rowerem.
Ogólnie słabe , jednak przy spokojnej jeździe na średnich obrotach silnika dobre
Spalanie ,ale przy jeździe na światłach dziennych i 60% trasa , 40% miasto-przeważnie zawsze 6,2 l/100km
Jak wspominałem:poduszki zawieszenia , amortyzator , wnerwiający system zamykania suwanych drzwi , zamarzające drzwi , włączanie biegów , lampka wewn.
brak

On - zużycie paliwa dla silnika 1.6 Multijet 16v 105KM 77kW [l/100km]