Ocena kierowcy - Fiat Doblo I

lejdija, 17 lat temu
Silnik 1.9 JTD 101KM 74kW
Rok produkcji 2006
Fiat Doblo I 1.9 JTD 101KM 74kW 2000-2006 - Oceń swoje auto
dla mnie auto, prawie idelane, mieszcze w nim pól domu, psa, swoich znajomych, i jeszcze rzeczy zwiazane z pracą. Wyróznia sie w tłumie, malutko pali, szybko się rusza... nawet z kompletem siedmiu pasażerów i kupą bagaży.
czy silnik 1.9 TD z bezp. wtryskiem, to jest to samo ,co MULTIJET 1.9 ? jeśli tak, to taki mam :)) zadziwiająco dobrze przyspiesza
dobra, jednak nie do konca precyzyjna, ale wygodna, blisko kierownicy.
na razie ok
wszystko z każdej strony świetnie widać.
jak na "pudełko", jest fajnie
upał zimą, chłodek latem.
naprawdę mnóstwo miejsca, zwłaszcza dla mnie malej kobitki..ale i koledzy o wzroście 195cm i wadze odpowiedniej się mieszczą bez problemu. wielki plus za to , że nie robą głowami dziur w dachu :) a sobie guzów.
jestem mile zaskoczona!! owszem, przy przyspieszaniu słychać mily ryk supersilnika, ale przy spokojnej jeździe bardzo dobrze, cichutko.
autko bardzo ekonomiczne, ale niezalezne od auta są przeglądy, które są wielkim minusem!! Fiat przesadza z cenami przeglądów!
za tę cenę mogłoby być jeszcze troszkę lepiej, choćby zainstalowanie lampy w bagażniku, w nocy wypakowywanie rzeczy z bagażnika jest trudne, nie zaświeca się żadna lampka. a całkiem z tyłu samochodu( w bagazniku) brak wewnętrzego oswietlenia. również tyły siedzień moglby by być pokryte plastikiem, przy złożeniu mogłyby być stolikami, siedzenia są cale obite materiałem.
jeżdzę kilka miesięcy, więc jeszcze za wcześnie na jakieś awarie. Choć miałam jedną, przestał działac centralny zamek, się okazało,ze mechanik włożył za słaby bezpiecznik, który się spalił (usterka dzień po otrzymaniu samochodu z salonu) :))
odpukać, nic sie niedzieje, oby tak zostało!

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 JTD 101KM 74kW [l/100km]

6,3