Ocena kierowcy - Fiat Doblo I

rafał, 12 lat temu
Silnik 1.9 JTD 101KM 74kW
Rok produkcji 2002
Fiat Doblo I 1.9 JTD 101KM 74kW 2000-2006 - Oceń swoje auto
Inne : miałem wcześniej punto 1. miałem go rok czasu i szybko sprzedałem. denerwowało praktycznie wszystko. zimną w środku było chyba zimnej niż na zewnątrz. Nagrzewnica mimo że nowa i odpowietrzona nie grzała tak jak miała. Z tego co wiem to przypadłośc silnika 1.1.powyżej prędkośći 100km/h w środku słychać jak pizga powietrze miedzy uszczelkami. Non stop cos do wymiany było. kupując doblo podchodziłem ostrożnie do tematu. jednak gdy wsiadłem za kierownicę szybko zmieniłem zdanie. doblo dużo lepiej wykonane pod każdym względem
silnik chyba jednej z najlepszych z tamtych lat dużo lepszych od vw tdi
mimo kształtu kartonu to widać dobrze, pomagają fabrycznie montowane czujnkiki parkowania
ok
wentylacja ok. nagrzewnica grzeje zimą można jajka smarzyć
bardzo pakowanwy i wygodny, siedzi się wysoko i wszystko dobrze widać, podparcie lędźwiowe dodatkowo podnosi komfort przy długich trasach. bardzo wygodne przednie fotele. duży bagażnik. moje cargo sx przy samym bagażniku mieści prawie 1m3, a gdy sciągnę tylną kanape mam już prawie 2 m3. robi wrażenie.
lepiej niż w passacie. silnik ciszej pracuje i nie słychać go prawie wcale wśrodku po nagrzaniu
jak na pudełkowate kształty to spalanie na poziomie 5 litrów jest wynikiem godnym podziwu. Przy zalaniu 10 litrów ropy przejadę ok. 210km.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 JTD 101KM 74kW [l/100km]

5,5