Ocena kierowcy - Fiat Doblo I

Kalidon, 16 lat temu
Silnik 1.9 JTD 101KM 74kW
Rok produkcji 2002
Fiat Doblo I 1.9 JTD 101KM 74kW 2000-2006 - Oceń swoje auto
Silnik : Silnik i skrzynia to najlepsze moduly , konkurencja sie nie umywa .
Inne : smieszna i wkurzajaca rzecz , rozwalily sie wycieraczki , naprawil mi to mój znajomy mechanik
Jestem zadowolony z tego samochodu , choc jest to Fiat . Z czasem przekonalem sie ze najberdziej narezkaja na fiaty Ci któryz nigdy ich nie mieli ( albo mieli te z PRL )
JTD to bardzo udane silniki , chodzi jak "pszczulka " i jest bardzo elastyczny . Bardzo sobie chwale ten silnik ze wzgledu tez na fakt braku awarii .
Biegi czytelne , pewne , latwo sie zmianiaja , bardzo egronomicznie ulozony lewarek . Z cala odpowiedzialnoscia max pkt.
W porównaniu z Belingo i Parnerem o niebo lepiej , jest nizszy , mniej podatny na podmuchy boczne .
W zasadzie wszystko pod reka , bardzo fajny jest fotel kierowcy regulowany 4 polozeniowo .
Stosunkowo szybki sie nagrzewa , troche gorzej na tylnych fotelech , choc jest tam wywiew przez tunel na nogi . Co ciekawe nie zawsze mam zamarzniete szyby tak jak obok porkujace samochody osobowe . Duza przestrzen w srodku .
Mam ponad 190 i jest mi równie wygodnie na przednim jak i na tylnym fotelu .
Jak na diesla i przeróbke z dostawczaka bardzo dobrze , w porównaniu z konkurentami bardzoa na plus . Ala moze to bardziej doskonaly silnik niz wyciszenie .
Milalem inne samochody w tej klasie , w tym , nie dzieje sie zbyt wiele . Czasem zawodza "pierdoly " , wiekszych napraw na razie brak .
Mysle ze bylo warto , kupilem samochód z drugiej reki , ale swietnie sie odwdziecza . Jeszcze nim powienienem pojedzic jakies 2 lata .
plastyki takie sobie , nie ma probelmu ze skrzypieniem podczas jazdy , ale czasem cos ie rusza i trzeba dokrescic .
na razie wiekszych napraw nie bylo , zmianim olej , pasek rozrzadu, amiory , klocki . jest OK

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 JTD 101KM 74kW [l/100km]

5,7