Ocena kierowcy - Fiat Croma II

Silnik 1.9 16v Multijet 150KM 110kW
Rok produkcji 2008
Fiat Croma II 1.9 16v Multijet 150KM 110kW 2005-2010 - Oceń swoje auto
Karoseria : Super stylistyka i wyposażenie tego auta
Jest to mój pierwszy Fiat ale jestem bardzo miło zaskoczony,posiadałem wiele samochodów różnych marek ale CROMA mnie poprostu zauroczyła.Dużą zaletą jest duży bagażnik.
Bardzo polecam silnik 1.9 MultiJet 150 KM .Jednnostka elastyczna sprawia dużo frajdy z jazdy i przy tankowaniu nie puści was w skarpetkach...Bardzo polecany i chwalony silnik,bezproblemowy serwis dla mechanika ,dużo dostępnych niedrogich części.
Automat z Tiptronicem mógłby reagować szybciej na zmianę biegów ale jak najbardziej spełnia swoją rolę,należy tylko pamiętać o dynamicznej wymianie oleju co 60 tyś.km wtedy nie będzie sprawiał problemów.
Autko bardzo dobrze trzyma się drogi,na zakrętach w aucie nie odczuwa się nadmiernego przechyłu nadwozia,wyposażone jest we wszystkie systemy bezpieczeństwa drogowego.Bardzo dobre hamulce z systemem brake assist..
Widoczność doskonała do przodu i na boki,widoczność utrudniona tylko do tyłu z powodu małej szyby ale zamontowane są seryjnie czujniki parkowania.
Bardzo obszerne i wygodne auto,wyposażone w podłokietnik przód i tył ,bardzo wygodna pozycja za kierownicą czytelne wskażniki i łatwe sterowanie radiem i klimatyzacją.
Klimatyzacja dwustrefowa spełnia swoją rolę doskonale wraz z czujnikiem zanieczyszczeń.Samochód w zimę szybko się nagrzewa ponieważ ma seryjnie zamontowane dodatkowe webasto do dogrzewania kabiny.
Doskonała pozycja dla kierowcy ustawiana kierownica w dwóch płaszczyznach fole przednie posiadają pełną regulację,z tyłu dla pasażerów nawet mających powyżej 180 cm jest wystarczająco dużo miejsca.
Jak na klasę tego auta w środku decybelki podczas jazdy powyżej 150 km/h nie są uciążliwe dla mojego słuchu ;)
Spalanie tego auta przy jego masie 1500 kg jest jak najbardziej zadawalająca zwłaszcza z automatyczną skrzynią biegów.
Przy Cromie niech schowają się autka podobnej klasy jak Vectra,Saab,Passat,Avensis itd...Cena niższa a satysfakcja i zadowolenie o wiele większe a to tylko podobno FIAT :)
Problem mały z rozwijaniem i zwijaniem tylnej rolety i za mało uchwytów na napoje
Nie zanotowałem żadnych poważnych usterek

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 16v Multijet 150KM 110kW [l/100km]

8,5