jestem bardzo zadowolony z samochodu, na dłuższych trasach łapię się że żałuję że już dojechaliśmy :)
natomiast na pewno nie jest to auto na miasto
silnik słychać tylko z zewnątrz
elastyczność jest rewelacyjna, spokojnie można dynamicznie wyprzedzać nawet z kompletem pasażerów bez redukowania biegów.
na pustej zakopiance (podjazdy) można de facto przejechać całość trasy dwupasmowej na szóstce
porównać mogę tylko z 1.9 tdi i benzynowym zetec 1.8 - może wszystkie nowoczesne diesle tak mają, ale i tak jestem pełen podziwu
jak dla mnie za długi skok lewarka - poza tym wszystko OK
trochę się przechyla na serpentynach, natomiast nie zaświecił mi się jeszcze ESP więc się trzyma drogi
po zmianie z 16\" na 17\" z niższym profilem, auto wyraźnie się utwardza
świetne i duże lusterka, dobra widoczność na boki i do przodu, z tyłu parktronic jest jednak potrzebny
jedyny wielki minus cromy to brak możliwości przesuwania kanapy tylnej - miejsca z tyłu jest bardzo dużo kosztem mocno przeciętnego bagażnika
poza tym drobiazgi - napoju nie można umieścić w tunelu środkowym bo strach że zaleje stacyjkę
na podszybiu zamiast ogromnych kratek wentylacji, przydałby się schowek - tym bardziej ze schowek pasażera jest malutki
żadnych zastrzeżeń, włączonej klimy nie słychać ani nie czuć pod nogą
bardzo fajny przycisk do szybkiego odparowania szyby oraz mono - do wyłączenia stref klimy
z przodu mnóstwo miejsca, z tyłu to wręcz za dużo (nie mogę dostać z przedniego fotela do fotelika dziecięcego)
bagażnik nawet po opuszczeniu podłogi przeciętny
tylna kanapa nie składa się na płasko
doskonale
ze spalaniem - jest dobrze chociaż w korku (centrum KRK) może przekroczyć 10 litrów
w trasie z tempomatem na 140kmh waha się w okolicach 6,3 litra
ceny części całkiem do rzeczy, ale trudno o używane (mało popularny model)
w cenie której kupiłem samochód po I włascicielu z PL z pełna historia w ASO do momentu sprzedaży nie dostałbym nawet Mondeo spawanego z 3 częsci, nie mówiąc już o Pasku
z historii napraw w aso, poza eksploatacyjnymi:
klamki, poduszka skrzyni, łącznik stabilizatora
od siebie dodam: czujnik zamknięcia klapy, wyłamany zatrzask podłokietnika
notorycznie wypadający przycisk dźwigni ręcznego oraz mieszek lewarka zmiany biegów
sam posiadam cromę za krótko by coś się zdarzyło - natomiast mam pełną historię serwisu aso mojego egzemplarza i nie ma tam nic \"grubego\"
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 16v Multijet 150KM 110kW