: Praktycznie wszystko silnik OK, wyposażenie Ok, zawieszenie Ok, naprawdę autko godne polecenia
Uważam że za tą kasę lepszego samochodu się nie kupi wygodne pakowne szybkie a w dodatku oszczędne i nieawaryjne rodzinne kombi, dla mnie rewelacja znajomy ma Cromkę o rok starszą z przebiegiem 200tys/km i też sobie chwali,
Silnik dynamiczny i oszczędny Vieśki itp z tyłu wąchają spaliny
mogły by biegi troszkę bardziej miękko wchodzić ale ogólnie jest znośnie niejest to bolid formuły 1 tylko rodzinne kombi ale niejednego w niby sportowym samochodzie można zawstydzić, nieraz zdarzyło mi się ściągnąć z V70 VW i na szczęście to oni się wstydzili że jakiś fiacik dał im radę :)))
jak na autko wysokie i ciężkie super VW i inne w tyle kuzyn ma VW z tego samego roku i z podobnym przebiegiem i nic tylko po warsztatach jeździ.
jest spoko
przełącznik nawiewu wewnątrz/zewnątrz mógł by być w innym miejscu, fotele bardzo wygodne po przejechaniu 1300 km żadnego zmęczenia. W moim samochodziku są podgrzewane fotele z 4z regulacją góra/dół, kąta pochylenia tak siedziska jak i oparcia regulacja pod lędźwie fotel pasażera dodatkowo składany tak że pasażer z tyłu może sobie wyprostować nóżki, NAWI z telefonem sterowane z kierownicy nagłośnienie Suuper dlamnie autko rewelka
spoko daje radę nawet przy południowych upałach czyli Włochy Chorwacja
miejsca czy to z przodu czy z tyłu nie brakuje zwłaszcza w drugim rzędzie można poczuć się jak w typowej prezesowej limuzynie, bagażnik duży 500 l wystarczający u mnie jest jeszcze podwójne dno super sprawa,
jest dobrze nie narzekam to jest autko klasy średniej silnik troszkę słychać ale przy spokojnej cz autostradowej jeździe cisza i spokój,
na krótkich miejskich jazdach (czyli 5 km i odpoczynek) zużycie lato ok 7l zima ok 8 l
trasa jazda ok 130 ok 6l jazda ok 100 5 l
wydaje mi się że na tak duży wygodny i praktyczny samochód to wyniki są bardzo dobre przy jeździe ok 90 km/h spalanie spadło (lato) do ok 4,5 l
Bardzo dobrze jedynie do czego mógłbym się doczepić to żeby na podłokietniku był inny materiał
Jak ktoś mówi że nie kupi Fiata to zawszę się pytam dlaczego ja wcześniej jeździłem Fiatem (BRAVA 1,6 - 105KM), (Mareea 2,4 TDS - 125KM),(Stilo 1,9 150 KM) teraz Cromka i jestem zadowolony z moich wyborów poza wymianą rzeczy eksploatacyjnych czyli oleje filtry rozrząd usterek nie miałem, no chyba że liczy się wymiana świecy żarowej i jakiś gumek przy zawieszeniu koszt wymiany 50zł
ZERO usterek i prawie 100tys/km
Ci co piszą że Fiaty się psują to:
1. trafili na autko z kopniętym licznikiem
2. Spadło z lawety
3. Są właścicielami V-ieś W-agena
4. Mają kompleksy
5. Mieli pecha i trafili na wyjątkowy egzemplarz
Posiadam 4 fiata no chyba że wliczyć CC i 125p to 6 Fiata i niema się do czego poważniejszego przyczepić; rozmawiałem pewnego razu z jednym kolegą że nie kupił by Fiat Cromy spytałem się dlaczego powiedział że się psują na to go spytałem a Vectre odpowiedział że bardzo chętnie odpowiedziałem mu że Vectra C i Croma posiadają praktycznie te same silniki i zawieszenie troszkę go zamurowało.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 16v Multijet 150KM 110kW