Ocena kierowcy - Fiat Croma I

Życzliwy, 19 lat temu
Silnik 2.0 CHT 98KM 72kW
Rok produkcji 1991
Fiat Croma I 2.0 CHT 98KM 72kW 1991-1992 - Oceń swoje auto
SPRZEDAŁEM W CHOLERĘ I CIESZĘ SIĘ, ŻE KTOŚ TO WZIĄŁ. Crova never again. Sorry.
Silnik to najmocniejsza strona Cromy ale głównie dlatego, że mało bierze. Na trójce zabiera się spokojnie do pracy. Gaznik.
Nie, tutaj ledwie przeciętnie. Jedynke musiałem wciskać ze trzy razy zamim wskoczyła, wsteczny to też pomyłka.
Przeciętnie. Najwyżej przeciętnie.
No cóż wszystko widać.
Jakieś przekombinowane przyciski i rozwiązania pseudo Sci-Fiction z końca lat 80-tych. Kierownica jak w autobusie. Zawsze miałem wrażenie, że mogę urwać dzwignie kierunkowskazów i swiateł jakieś plastikowe bedziewie. Myśłałem, że mnie trafi szlag jak miałem opuścić szybę ( elektryka ) te przyciski chodziły jak w ruskim czołgu.
Dobrze wiało i grzało średnio niepowiem, w miarę cichy nawiew. Na szczescie nie miałem klimy.
Dla pasażerów OK. Kerowca siedzi jakoś tak dziwnie.
Spory szum wiatru od ok. 120. Za to silnik na 5 -tce niezagłośny jak na lata 80-te.
Jakoś wyjątkowo mało palił muszę przyznać. miasto 8, trasa nawet ponizej 7 ! Przeglądy drogie jak na fiata bo to najwyższa limuzyna wszak. Trzeba bulić za prestiż ;)
Jaka cena taka jakość. Żeby to spłętować "nie pomyślałeś to teraz masz". Naprawdę nie kupujcie tego furaka...
Pierdoły ciągle lecą w tym samochodzie. Miałem wrażenie, że nie dało się wszystkiego opanować. Ciąge jest coś do zrobienia. I to ciągłe pytanie skąd wziąć części ??? Najgorsza elektryka to -HORROR.
Nie było poważnych usterek ! Dziwne nie ? No chyba, że ta ELEKTRYKA.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 CHT 98KM 72kW [l/100km]

7,7