Ocena kierowcy - Fiat Cinquecento

Maniek, 18 lat temu
Silnik 1.1 Sporting 54KM 40kW
Rok produkcji 1996
Fiat Cinquecento 1.1 Sporting 54KM 40kW 1994-1998 - Oceń swoje auto
Mam LPG od jakichś 50000km więc jestem zadowolony. Reszte da sie przeżyć choć chętnie przesiadłbym się np. do Renault 19 lub jakiejśinnej astry.
Nieźle. Mróz -30 odpala za 1-wszym (kwestia kabli i aku). Ostatnio nawalił regulator ciśnienia paliwa (taka mała membramka która jest tylko w Poznaniu na giełdzie) i palił 12l benzyny ale już po sprawie. Latem mocno sie grzeje. Na cieknącą pokrywę zaworów skończyły mi się pomysły, ale cóż to nie japończyk. Ogólnie nieżle. Mam LPG Elpigaz - rewelacja zero jakichkolwiek usterek.
Jak jest zimny jedynka i dwójka masakra.
Co 40.000 wymiana tulei w tylnych wacha czach (polecam oryginały). Przód OK.
Bez uwag
Drażni mnie brak sterowania tylną wycieraczką i spryskiwaczem tyłu na kierownicy.
to nie Maybah, ale cóż....
Średnio 8,5l LPG. Benzyny nie potrafie powiedzieć ile pali. Leję 1 raz w miesiącu za 50zł (98 okt.). co mogę naprawiam sam, bo moja wiara w specjalistów po prostu legła w gruzach po kilku rzeczowych rozmowach z tzw. mechanikami.
Moje "Żelazko" kupiłem w 2001r. więc kosztowało ciężkie pieniądze. Jak patrze teraz na jego cenę to serce boli, więc chyba zatłukę go na śmierć i oddam do huty.
ciągle coś.
3 sprzęgło, bo przy wymianie drugiego jaśnie pan mechanik nie zauważył krzywej łapy i po tygodniu game over.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.1 Sporting 54KM 40kW [l/100km]

6,8