Mój cienias to czerwona strzała, postrach okolicy, czarne szyby, bardzo głośny wydech. Ogólnie bardzo delikatny samochód, silnik również delikatny ale po własnym remoncie (głowicy, klawiarury zaworów i uszczelniaczy na zaworach) nie do zajeżdżenia (na trójce 100km/h, na czwórce 130km/h) żaden polonez nie ma startu, z górki zamyka szafe 160km/h. Zaden seryjny seicento nie ma staru (mój cienki jest na gażniku ma dwa konie więcej od wtryskowego) koledzy próbowali nawet na lotnisku, cienias na szerokich kapciach (przód 155, tył 175) nie miał problemu
Dopiero powyżej 5000 obrotów można nim w miare pojechać, żaden polonez nie ma startu do 130km/h, z górki zamyka szafe 160km/h.
skrzynia troche skrzypi, ciężko wchodzi wsteczny, można bardzo szybko zmieniać biegi
niebezpiecznie przechyla się na szybkich zakrętach, strasznie trzęsie na dołkach,
bardzo dobra widoczność, nawet przy przyciemnionych szybach
mało miejsca, a fotele to nie fotele tylko krzesła, nie wygodny na dłuższe trasy
w lato słabo chłodzi, ale w zime jest tak gorąco, że trzeba się rozbierać i pieką uszy
jak na swoje wumiary nie jest źle, przynajmniej z przodu
nie jestem w stanie określić bo jeżdże na bardzo głośnym wydechu, ale nic nie piszczy, troche słychać plastiki
przy szybkiej (jak na cieniasa) jeździe podciąga jak głupi, gazu tyle co polonez brata
dla lubiących szybką jazdę nie polecam, za delikatny samochód i ciężko się zbiera, autko dla kobiet i dziadków, polecam starszą honde civic, mniej usterek i można piłować
ciągłe drobne usterki: przecieki z wlewu zbiornika paliwa, smród z ciepłego ogrzewania (jakby się coś tliło), blacha bardzo delikatna, oprzesz się o niego i już masz wgniecenie
mnustwo, jedynie silnik OK!
- zużycie paliwa dla silnika 0.9 i.e. S 39KM 29kW