: częste wymiany tulei wachaczy, szczególnie tylnich
: problemy z układem sterującym wtrysk
: pękające mocowania odblasku przednich reflektorów
Poza drobiazgami autko bezawaryjne, nigdy mnie nie zawiódł, zawsze dojechałem na miejsce. Zero problemów z odpalaniem w zime nawet przy dużych mrozach. Tanie łatwo dostępne części oraz prosta budowa pozwalają na przeprowadzenie samodzielnych napraw (wystarczy książka obsługi i porady z forum;) oszczędzimy na warsztatach). Dużym plusem jest karoseria, stoi 9 lat pod chmurką i zero rdzy. Osiągów specjalnych nie posiada ale wystarcza na normalną jazdę przy umiarkowanym apetycie na paliwo, przy oszczędnej jeździe łatwo zejśc poniżej 5l/100. Autko idealne do miasta, małe zwrotne mieści się idealnie w alejkach blokowisk. W trasie też sobie radzi dużo lepiej niz np tico które przy większych nierównościach i koleinach wpada w turbulencje; ) Cieniak jest trochę szerszy i lepiej miesci sie w koleiny. Polecam dla młodych kierowców i tym którzy potrzebują taniego w eksploatacji auta.
Nie wymagajmy od tej klasy aut zbyt wiele... W stosunku do ceny autko prezentuje się bardzo dobrze. Jest to typowy samochód do jazdy na zakupy, pracy itp. więc nie wymagajmy od niego sportowych osiągów i komfortu limuzyny. Swoje walory do jakich został stworzony spełnia w 100%
- zużycie paliwa dla silnika 0.9 i.e. S 39KM 29kW