Ocena kierowcy - Fiat Cinquecento

wierzba 77, 17 lat temu
Silnik 0.9 41KM 30kW
Rok produkcji 1992
Fiat Cinquecento 0.9 41KM 30kW 1991-1993 - Oceń swoje auto
Małe zgrabne takie moze być
Witam użytkowników cienqoczy - jak to moi koledzy z pracy mawiają . Posiadam utko od prawie dwóch miesiecy kupilem od 1-go włascicela zadbane, zrobione wychuchane garażowane ogólnie ok. Silnik ma jakiś taki martwy punkt na pedale gazu i wtedy trzeba dodać lub ują i jedzie ok. Poza tym faktem rano linka ssania do końca bo o gaźnik dryg i jedziemy czy to -20 czy +20 ssanie musi być bo inaczej nie zabardzo chce sie odpalić ale 1km przejade i wyłanczam i jest ok
No tu fakt jak inni piszą o 3 biegu że chaczy to na bank synchronizator wcześniej jeździła kobita takz pewnie z 4 na 3 sobie dawała i go wypracowała .Problem też czasem ze wstecznym ale trzeba wtedy na jedyneczke i potem na rakiete i jest ok osiagi: 1-40km 2-80km 3-110km 4-130km 5-160km niewiarygodne ale to prawda wierzcie !!!
No w zakrety przy normalnym zawieszeniu z duza predkościa odradzam wchodzic . Poza tym jest ok jakies tam stuki puki czsami ale to tez wina wspaniałych polskich dróg. UWAGA NA BOCZNY WIATR MOZNA SIE NIEPRZYJEMNIE ZDIWIĆ !!!!
Dla mnie jest ok ale brakuje widczności w prawym lusterku tzn martwy punkt OGROMNY poza tym wsteczne lusterko ok mam wersje bez zagłówków i pasów z tyłu zagłówki radzę odrazu wyciagną jeśli posiadacie bo inaczej kicha
No tu jest ok male auto wszystko pod reką jdyne co to wucieraczka tylnej szyby i radio trzeba sie wychyic do przodu a reszta ok
W zimie 5 minuty i leci juz letnie w lecie tak naprawde to jeszcze nie wiem . Jak było -20 (jestem z podkarpacia) to kartonik na chłodnice i grzał jak trza tak po 5 minutach
Dla kierowcy i pasażera z przodu zaskakujaca dla pasażrów z tyłu nie pytam ;-))
jak jade na tak np 60km/h na 5 biegu to słyszę linke od licznika jak pracuje ale powyżej 120km/h to np podgłaśniam radio i jest ok
Jak wiecie ludzie ze sciany wschodniej maja dostep do paliwa z ukrainy jka na takim jezdzę tzn 20l ukrainki i 10 litrów polki 95oktan i jest ok miasto 6 litrów trasa 5l/6l do 90km/120km mieszana 5,5l
ok
brak
wymieniłem tłumik końcowy bo był oryginalny jeszcze 15lat!!! poza tym opornik od nadmuchu bo chdził mi tylko na trzecim biegu i mam nadzieje że to wszystko Auto przewiduje jeszcze tak na rok także jest sprawne i nie mam zamiaru nic przy nim robić

Pb - zużycie paliwa dla silnika 0.9 41KM 30kW [l/100km]

5,5