Ocena kierowcy - Fiat Cinquecento

Nie polecam, 18 lat temu
Silnik 0.7 i 31KM 23kW
Rok produkcji 1996
Fiat Cinquecento 0.7 i 31KM 23kW 1994-1998 - Oceń swoje auto
Podoba mi sie wygląd i cena. Sporo miejsca jak na takie jeździdełko, ale generalnie to bubel
Katastrofa - gasnie na niskich obrotach, na swiatłach, skrzyzowaniach i parkingach. Nierówna praca, a poza tym jak mozna zamontowac w samochodzie taki silniczek?!
Nie wchodzi wsteczny ani jedynka , wyskakuje lewarek zmiany biegów.
Na razie nic sie nie rozsypało wiec chyba nieżle:)
widac drogę, czyli jest niezle
Kierownica chodzi jakby miała wspomaganie. Poza kierownica w aucie nic wiecej nie ma.
W tym modelu nie ma czegos takiego:) Albo nie grzeje wcale , albo dmucha gorącym powietrzem prosto z silnika.
Dla kierowcy bardzo dobrze - mam prawie 2 metry wzrostu!, Pasażer znacznie gorzej przez ta półkę. Z tyłu tylko dzieci, ale czego oczekiwac po takim samochodziku.
Powiem tylko, ze kupowanie radia do tego autka jest bez sensu:) i tak nic nie słychać
I tu potworne zaskoczenie, kupiłem to auto dla niskiego zuzycia paliwa i sie bardzoooo rozczarowałem. Na trasie pali ponad 5 l/100km, a w miescie zimą palił nawet 12 l/100km!!!!! A w serwisie powiedzieli, że wszystko jes OK, a pali wiecej bo jest zimno?! Jedyny plus to tanie czesci, które trzeba czesto kupowac
Byłoby Ok, gdyby nie to nieporozumienie z zużyciem paliwa
Praktycznie jest stale zepsuty, nawet nie zwracam juz uwagi na te drobiazgi. Żarówki sie caly czas przepalają.
Po 20 tys km, cały wydech do wymiany. Pali 1,5 litra oleju na 1000km = po co wymiana oleju, skoro wymieniam go na bieząco:)))

Pb - zużycie paliwa dla silnika 0.7 i 31KM 23kW [l/100km]

7,4