Ocena kierowcy - Fiat Cinquecento

Rok produkcji 1998
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Fiat Cinquecento 0.7 i 31KM 23kW 1994-1998 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Karoseria : Nie rdzewieje! Jedyna zaleta auta. Choc lakier średniej jakości. Potrafił się przymatowić od płynu do mysia szyb!
Strasznie nadszarpnął mi portfel, a miał byc to tani samochód do jazdy. Jeżeli ma to byc drugi samochód w rodzinie, służący do podjeżdżania do sklepu, to ok. Jeżeli nie, nie polecam!
Zero elastyczności, zimny gubił obroty, co zawdzięcza japońskiemu gaźnikowi, sprzęgło i rozrząd w nim wymieniłem, przyjemność kosztowała mnie 1300 PLN.
Nie precyzyjna. Psujny drążek zmiany biegów. Po pewnym czasie zaczyna hałasować. Chociaż samej skrzyni nie naprawiałem.
Miękki, za miękki, co z małymi kołami powoduje uczucie, że zaraz nas gdzieś wyniesie. Nie można nim wejść ostrzej w zakręt, bo łapie duże przechyły. Trzeba uważać.
W takim maluchu jest nieźle. Zwrotny, na parkingu nigdy nie miałem problemu. Wewnętrzne lusterko w takim miejscu, że nie da się go dobrze wyregulować...
Lepiej, niż w maluchu. Nie zatyka się sobie uszu kolanami.
Po wymianie nagrzewniczki jest super i naprawdę ciepły.
j/w lepiej, niż w maluchu
Jak łożysko na skrzyni pójdzie robi sie nieprzyjemnie głośno... Wszystkie plastiki skrzypia, a pedał hamulca u mnie brzęczał
paliwo ok 5l/100km w trasie ciut mniej w mieście ciut więcej ;) przy delikatnej jeździe, jak zaszalejemy może dojść do 9l (porażka) części nie są takie najtańsze. Niewiele się różnią od cen innych małych samochodów. Słowo tłumiki słyszymy co rok. koszt części 50PLN+55PLN+30 PLN (2 tłumiki i złączka elast.)
za te 3500 możemy kupic 20 letniego golfa II, generalnie nie warto wogóle czegokolwiek kupowac za te pieniądze, bo i tak się dołoży!
Naokrągło coś!
Włożyłem w ciagu ostatniego roku w niego 2000 PLN i szykowała się generalka, więc juz go nie mam. Jeżdżony delikatnie. Silnika o poj 700ccm nie kupujcie. Wszystko, co jeździ jest już zjeżdżone i wprowadzicie się tylko w koszty. Lepiej już dołozyć te 3000, które i tak wkrótce włożycie w naprawy i kupić ciut młodsze, choć niesamowicie paskudne seicento z silnikiem 900ccm

Pb - zużycie paliwa dla silnika 0.7 i 31KM 23kW [l/100km]

5,4