Ocena kierowcy - Fiat Cinquecento

prezes.jelonek@neostrada.pl, 20 lat temu
Silnik 0.7 i 31KM 23kW
Rok produkcji 1997
Fiat Cinquecento 0.7 i 31KM 23kW 1994-1998 - Oceń swoje auto
Po przejściu z Vajpera rewelacja i nie rozumiem czego ludzie sięgo czepiają, to tylko odmłodzony maluszek w wygodnej oprawce, fakt gaźnik to tragedia i trzeba troszke nad nim posiedzieć ale dobry mechanik da rade i wszystko bedzie ok :)))) polecam bo jest nie drogi, niezawodny i ekonomiczny (jak narazie zobaczymy przy warunkach xtrym w zimie) jednakże na drobiazgi trzeba uważać bo mogą się przerodzić w poważny proble , ale to chiba wszędzie :))) i co najważniejesze jest to OCYNK w całości :)))))))))
troche trzęsie ale to w końcu poprawiony VIPER :)
dobre długie przełożenia i to poprawia cały efekt tego autka , miałem troche problemów do momentu wymiany plastików i drążka pionowego i po problemie :)))
ukłąd kierowniczy działa rewelacyjnie tu nie trzeba żadnego wspomagania :)))
poza ta nieszczęśliwą pułką, choć mej przyjaciułce odpowiada :) mówi żę na torebke to idealna :))))
jak narazie to dobrze zobaczymy w zimie :)
gorzej z tyłem choć mnie tam jeszcze nie było :)
mogło by być lepiej ale jak już wspomniałem to jest dalej silnik z VIPERA i to wnioskuje na co najmniej 5-tkę :)))
z tą ekonomicznoscią to bywa różnie teraz po regulacji gaźnika (przez cudotwórce)to ok 6,5 na trasie obecnie rewelacja 4,2 o cenach przeglądów nic nie powiem bo zakup był używany a ja osobiście nie ufam mechanikom i wole wykonywać wszystkie naprawy sam (poza gaźnikiem) :))
jest dobrze a nawet lepiej gdybym go miał od nowego napewno było by lepiej a tak poprzedni włąściciel tylko jeździł :(
poważnych usterek brak choć sprzęgło było walnięte jak go zakupiłem ale wybacze bo gość miał problemy z nogami (inwalida)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 0.7 i 31KM 23kW [l/100km]

6,1