Ocena kierowcy - Fiat Cinquecento

Rok produkcji 1998
Fiat Cinquecento 0.7 i 31KM 23kW 1994-1998 - Oceń swoje auto
Inne : spalanie i niezawodność
Układ hamulcowy : przegnite przewody
jeśli ktos szuka taniego auta, do jazdy po miescie. to jest to dobry wybór... kupisz zrozumiesz:) zatłoczone miasto, nie ma gdzie zaparkowac...a ty wcisniesz sie wszedzie..i te miny innych kierowcow wiekszych nowszych aut;)
nei ma co bajek opowiadac to tylko 700cm. za to elastyczny, mam 3 lata i tylko olej wymieniałem i regulowałem gaźnik. Za to niskie spalanie!!
po przejechaniu 100tys. wyrobiona, czasem trzeba poszukać 3, a tak to bez zarzutów. najmocniejszy na 2... oczywiscie można naprawić aby drazek nie latał ale nie mam czasu ( koszk ok50zł i znow mozna spokonie prejechac 100tys)
Tutaj , jak każdy fiat. idealny. nie buja sie na zakretach, płynnie chodzi, amortyzatory( o ile orginalne) ładnie wszytko tłumią , chodz przy 100 drgania na kierownicy. Czasem jeździe na recznym zakołysze na boki;)
boczne drzwi duze, długie i wszystko widac. przednia szyba elegancka. Mozna sie połozyc i wszystko widac;) jazda do tyły .... przekrecasz głowe i gaz do dechy:) wszyko widac... noc, ciemno,dookoła las. długie światła i wioo 100km/h;) światła doskonałe, włącznie z światłem cofania
małe gabaryty sprawiają ze wszytko jest pod ręką;)
w zime szybko się nagrzewa, gdy zaparuja szyby wentylator na max i po 2min jest przejrzyście.
Małe ale 4osoby sie mieszczą. najlepiej dla 2 .
przy 100km/h zaczyna byc glośno....ale o ile ma sie dobry tłumik , plecionke i dobrze połączone wszytkie elementy to mozna rozmawiac spokonie
szczęści tanie jak barszcz, samemu mozna wsytko zrobic o ile ma sie czas i checi.
dałem za niego 3000, nic nei dołozyłem i jeżdze:)
czasem wycieraczka się zacina;)
trzeba uważać na przewodu hamulcowe..ja wumieniłem na miedzowe przewody. a ta to nic sie nei stało przez 3 lata..no tylko gaźnik trza regulowac raz na poł roku

Pb - zużycie paliwa dla silnika 0.7 i 31KM 23kW [l/100km]

5,2