Auto jako drugie w rodzinie może być. na miasto Bardzo dobre (małe gabaryty. O ściganiu można tylko pomażyć. Ale na zakupy OK. Mam budę ocynkowana z metalicznym lakierem i szczerze mówiąc na korozję nie narzekam. Polecałbym jednak silniczki przynajmniej 900 bo 700 niestety są bardziej zawodne no i koników to one powiedzmy szczerze prawie nie mają, czasami miałem wrażenie, że maluch po kapitalce żwawiej "idzie".
Gażnik AISAN - sam w sobie OK, ale niestety zdarzyło sie że odmówił posłuszeństwa i regenerowany z wymiana (+ inne pierdołki związane z gażnikiem) kosztował mnie 500 zł. i niestety juz i silniczek nie działa równo.
U mnie , żadnych problemów
no cóż, szczyt techniki to to nie jest więc nie ma co tu wymagać. Odczuwalny boczny wiatr, a i w zimie przy słabo odśnieżonych drogach tył jedzie gdzie chce.
w sumie dobra. jak na takie gabaryty auta to OK (wystarczy lekko obrócić głowę i szczerze , to lusterka są zbędne bo wszystko widać - ale wtedy człowiek uświadamia sobie że jest zamknięty w konserwie)
co tu dodawać, stary design więc nie ma co tu wymagać , ale wszystko w czytelne i pod ręką.
U mnie całkiem nieżle, ale dbam o takie rzeczy jak płyn chłodzący, termostat itp....... i nawet w zimie w środku bardzo szybko się nagrzewa.
KONSERWA !!! ale za to bez porównania z F126p. Podróż po mieście z czterema osobami to jednak wielka męczarnia dla wszystkich (włącznie z silniczkiem)
do 80 km/h OK potem dość głośno
SPALANIE : miasto : lato 5,5 zima 7,0 trasa : lato 5,0 (a nawet zdarzało się poniżej około 4,5) zima około 6,0 Ceny części (poza gażnikiem ) tanie ! Drożej kosztuje praca mechanika niż części !
za 3000-4000 tys można kupić udany model więc stosunek co do ceny OK !
poza wymianą żarówek to nic , jeśli chodzi o drobiazgi
Wymienione w ciągu roku : sprzęgło + dociska, gażnik, tuleje tylnych wahaczy, poduszki silnika, uszczelki skrzyni biegów, , uszczeli wałka (silnik-skraynia). Ale przede mną : tuleje przednich wahaczy, poduszki pod skrzynią